Гуманітарні організації за час війни надали допомогу 13,6 мільйона українців

Гуманітарні організації за час війни надали допомогу 13,6 мільйона українців

Укрінформ
Гуманітарні організації не припиняють підтримувати народ України, починаючи з 24 лютого, гуманітарну допомогу отримали 13,6 мільйона українців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"Наразі в нашій країні працюють 700 гуманітарних організацій, серед яких як міжнародні агентства, так і місцеві неурядові організації та благодійні фонди. Це у 5 разів більше, ніж 10 місяців тому. Для понад половини гуманітарних операторів основним напрямом діяльності залишається допомога харчовими продуктами та забезпечення предметами першої потреби й засобами до існування", - зазначають у міністерстві.

Додають, що з початку війни агентства ООН та їхні партнери надали гуманітарну допомогу на загальну суму більше 3 млрд доларів США. Третина цих коштів була виплачена у формі грошової допомоги. Її отримали понад 5 мільйонів українців.

Читайте також: США надають Україні понад $374 мільйонів додаткової гуманітарної допомоги

Як повідомлялося, Мінреінтеграції продовжує активно співпрацювати з гуманітарною спільнотою в Україні. Тривають спільні проєкти міністерства разом із UNHCR Ukraine, UNICEF, WFP, IOM, ICRC, OCHA й іншими міжнародними та місцевими гуманітарними операторами.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-