США надають Україні понад $374 мільйонів додаткової гуманітарної допомоги

США надають Україні понад $374 мільйонів додаткової гуманітарної допомоги

Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів через Агентство з міжнародного розвитку (USAID) виділив для України понад 374 мільйони доларів додаткової гуманітарної допомоги.

Про це йдеться у пресрелізі USAID, передає Укрінформ.

“Президент Джо Байден оголосив після зустрічі з Президентом Зеленським, що Сполучені Штати через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) надали понад 374 мільйони доларів додаткової гуманітарної допомоги у відповідь на поточні потреби, спричинені війною путіна проти України”, - зазначають в агентстві.

Наголошується, що ця життєво необхідна допомога Україні надходить у вирішальний момент, оскільки через російські напади на цивільну інфраструктуру люди у багатьох громадах залишилися без доступу до безпечного притулку, їжі, чистої води та санітарії та інших основних послуг протягом зими.

Читайте також: Нідерланди даватимуть Україні військову та гуманітарну допомогу скільки потрібно - міністр оборони

Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну в лютому уряд США надав понад 1,9 мільярда доларів гуманітарної допомоги для підтримки людей в Україні та тих, хто виїжджає до сусідніх країн, у тому числі понад 1,4 мільярда доларів гуманітарної допомоги через USAID.

Як повідомляв Укрінформ, Україна безкоштовно отримала 105 одиниць енергетичного обладнання від USAID на суму понад 100 тис. доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-