Папа Римський у різдвяному посланні побажав українцям миру

Папа Римський у різдвяному посланні побажав українцям миру

Укрінформ
Папа Римський Франциск в урочистому посланні з нагоди Різдва Христового, виголошеному з базиліки Святого Петра у Ватикані, побажав миру українському народові.

Текст послання понтифіка опубліковано на сайті Vatican News, передає Укрінформ.

«Боже Слово не потребує ні прожекторів, ні галасу людських голосів. Він Сам є Словом, яке надає сенс життю, світлом, яке освітлює дорогу», - зазначив понтифік.

За його словами, Ісус Христос – це також дорога миру, він відкрив перехід «із замкненого світу, утисненого пітьмою ворожості та війни, до відкритого світу, вільного в тому, щоби жити в братерстві та мирі».

«Нехай же наш погляд наповниться обличчями братів і сестер - українців, які переживають це Різдво в темряві, холоді, далеко від своїх домівок через знищення, спричинені десятьма місяцями війни. Нехай же Господь учинить нас готовими до конкретних жестів солідарності, щоби допомагати тим, хто страждає, та просвітить уми тих, хто має владу, щоби змусити замовкнути зброю і негайно покласти край цій безумній війні!» - заявив Папа.

Він також закликав згадати про людей, які страждають від голоду насамперед дітей, у той час, як щодня велика кількість продовольства марнується і витрачаються ресурси на озброєння. За словами глави Святого Престолу, розв'язана рф війна проти України ще більше погіршила ситуацію, наражаючи цілі народи на небезпеку голоду, особливо в Афганістані та країнах Африканського Рогу.

«Кожна війна, як знаємо, викликає голод і використовує їжу як зброю, перешкоджаючи її розподілові серед населення, яке вже і так страждає. В цей день, навчаючись від Князя миру, анґажуймося всі, починаючи від політичних лідерів, у те, щоби їжа була тільки засобом миру», - закликав Франциск.

Читайте також: Звістка про Різдво в Україні лунає поряд із гомоном війни - Варфоломій

Як повідомлялося, у Стамбулі 17 листопада Україна, Організація Об‘єднаних Націй і Туреччина домовились про продовження "ініціативи з безпечного транспортування агропродукції через Чорне море" ще на 120 днів. Вона розпочинала роботу 22 липня, а перше судно з українським продовольством в її межах вийшло з порту Одеси 1 серпня.

У Босфорі наразі зберігається стабільна черга з близько 90 суден, оскільки щоденно проводиться лише 5-7 інспекцій при мінімально необхідних 12. Це пов'язано зі штучним обмеженням реєстрації на інспекцію з боку представників рф.

Фото: www.vaticannews.va

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-