Латвійський благодійний марафон зібрав на допомогу українським дітям рекордні €800 тисяч

Латвійський благодійний марафон зібрав на допомогу українським дітям рекордні €800 тисяч

Укрінформ
Благодійний тижневий марафон Dod Pieci! («Дай п'ять!»), який завершився ввечері 22 грудня, зібрав рекордну суму пожертвувань, 804 384 євро, які будуть направлені дітям-біженцям з України у Латвії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє національний мовник LSM.

Організатори "Дай п'ять!" – голова правління Латвійського радіо Уна Клапкалне та голова правління Латвійського телебачення Іварс Прієде – наголосили, що марафон благодійності «Дай п'ять!» 2023 - це внесок у перемогу України, яка неодмінно настане. «Ця війна торкнеться майбутніх поколінь, і ми ще навіть не можемо собі уявити, як це буде і які історії ці діти розповідатимуть своїм дітям», – сказала Клапкалне.

Зробити пожертву «Дай п'ять!» можна аж до 31 грудня на заправних станціях Circle K по всій Латвії, при цьому пожертвування подвоюватимуться – підприємство додасть суму, рівну пожертвуванню людей.

До Дня зірки, що відзначається у Латвії 6 січня, пожертвувати у рамках марафону благодійності «Дай п'ять!» можна буде на платформі благодійної організації Ziedot.lv. При цьому заявку на отримання допомоги усі бажаючі можуть подати на домашній сторінці dodpieci.lv.

«Те, що відбувається з Україною та її народом, завдає біль усім нам. Тому ми щедро пожертвували таку значну суму», - сказала керівниця Ziedot.lv Рута Діманта, нагадавши, що на війні діти страждають найбільше.

Під час проведення марафону "Дай п'ять!" Ziedot.lv отримав близько 500 запитів на допомогу у забезпеченні базових потреб українських дітей, підлітків та молоді. "Допомоги багато не буває", - нагадала глава Діманта, зазначивши, що на даний момент не можна сказати, чи вистачить пожертвуваної суми для задоволення всіх заявок, оскільки кожен випадок розглядається індивідуально.

Спеціально для марафону в центрі Старої Риги, на Домській площі збудовано і працює скляна студія, в якій на 158 години були замкнені діджеї та ведучі ефіру Latvijas Radio 5 – Pieci.lv Лінда Самсонова та Марта Грігале, а також запрошений діджей-музикант Едгарс. Протягом шести з половиною діб, 16-22 грудня, вони транслювали у прямому ефірі лише пісні, обрані в обмін на пожертвування у розмірі не менше ніж 5 євро.

Читайте також: Латвія виділить понад €500 тисяч на закупівлю генераторів для українських ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, у день відкриття марафону 16 грудня його студію, серед інших, відвідав президент Латвії Егілс Левітс.

Минулого року у рамках акції Dod pieci! кошти збирали для підтримки людей з порушеннями зору, слуху чи рухової функції. Тоді вдалося зібрати 470 078 євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-