Першу партію енергозберігаючих ламп для України закупить Єврокомісія

Першу партію енергозберігаючих ламп для України закупить Єврокомісія

Укрінформ
Європейська комісія закупить першу партію світлодіодних ламп за програмою заміни застарілих на енергозберігаючі.

Про це під час брифінгу сказала перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Закупівлю перших партій ламп буде здійснювати Єврокомісія. Зараз триває тендер від ЄС. Є тендерні вимоги - це наявність достатньої кількості продукції на складі й можливість швидкої доставки в Україну. А також - можливість поставити в Україну обсяг 13 млн ламп вже у січні", - сказала Свириденко.

Читайте також: Президентка Єврокомісії підтримала міжнародну акцію солідарності «Світло для України»

Вона зазначила, що ймовірно це буде європейський виробник, який спроможний поставити такий великий обсяг.

Свириденко нагадала, що Франція раніше теж заявила про готовність профінансувати постачання 5 млн таких ламп до України.

Міністр розраховує, що й українські виробники матимуть змогу долучитись до цієї програми.

"Що стосується українських виробників, нам би дуже хотілось їх залучити до цієї програми. Ми шукаємо додаткові можливості, грантові ресурси для того, щоб профінансувати решту 15 млн ламп. Ми будемо все робити, щоб українські виробники мали змогу взяти участь у цій кампанії", - зазначила Свириденко.

Як повідомляв Укрінформ, з нового року кожен українець зможе прийти у відділення Укрпошти та безкоштовно обміняти 5 ламп старого зразка на 5 нових світлодіодних. Проста заміна старих лампочок на нові LED-лампи може зекономити країні у пікові години до 1,5 гігавата електроенергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-