В ООН оголосили про виділення ще $20 мільйонів на підтримку українських волонтерів

В ООН оголосили про виділення ще $20 мільйонів на підтримку українських волонтерів

Укрінформ
Гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун оголосила про виділення додаткових 20 мільйонів доларів з Українського гуманітарного фонду (UHF) для підтримки понад 300 організацій громадянського суспільства, громадських організацій і волонтерських груп, які надають допомогу для постраждалих внаслідок війни в Україні.

Про це йдеться у повідомленні Управління ООН з координації гуманітарних справ (OCHA), передає Укрінформ.

«Відколи почалася війна наприкінці лютого ці групи завжди були основою гуманітарного реагування в Україні і навіть більше. Вони перебувають на передовій, беручи на себе ризики, щоб переконатися, що люди, чиї життя були пошматовані місяцями війни, отримують підтримку для задоволення своїх щоденних потреб: у воді, їжі, ліках, притулку, в той час як їхні будинки були пошкоджені», – сказала Браун.

Гуманітарна спільнота в Україні провела кілька зустрічей з цими групами в різних частинах країни. Браун пояснила, що робота, яку вони виконують, вражає, проте через 10 місяців їхні ресурси вичерпані, і їм потрібна допомога, щоб продовжувати надавати життєво важливу допомогу народу України.

Читайте також: США надають Україні понад $374 мільйонів додаткової гуманітарної допомоги

“Завдяки цій новій виплаті гуманітарні фонди, якими керує OCHA, виділять понад 252 мільйони доларів США на операції з порятунку життів в Україні відколи почалося вторгнення рф 24 лютого, у тому числі 192 мільйони доларів від UHF та 60 мільйонів доларів від Центрального фонду реагування в надзвичайних ситуаціях (CERF)”, - йдеться в повідомленні.

OCHA також зауважило, що понад 55 мільйонів доларів було спрямовано на проєкти та організації, що підтримують лікарні, центри для внутрішньо переміщених осіб та інші критично важливі об’єкти генераторами, а також людей зимовими поставками.

Як повідомлялося, 19 грудня Єврокомісія підписала угоду зі Львовом про виділення 19,5 мільйона євро на будівництво соціального житла для українців, які постраждали внаслідок війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-