Глава Генштабу Польщі відвідав Ірпінь та Гостомель

Глава Генштабу Польщі відвідав Ірпінь та Гостомель

Фото
Укрінформ
Начальник Генерального штабу ЗС Польщі Ромуальд Анджейчак, крім зустрічі з Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним у Києві, відвідав також Ірпінь та Гостомель. Він запевнив у підтримці Варшавою Києва до перемоги України.

Про це інформує у Твіттері ГШ ЗС Польщі, передає Укрінформ.

“Начальники оборони Збройних Сил України та Польщі обговорили поточну оперативну обстановку на сході та півдні України, а також розповіли про можливі сценарії подальшого перебігу неспровокованої та невиправданої російської військової агресії проти цієї країни”,- йдеться у повідомленні ГШ ЗС Польщі.

Як зазначається, під час зустрічі в Києві українські та польські генерали також обговорили потреби українських Збройних Сил у частині матеріально-технічного забезпечення, яке є вкрай важливим для поповнення українських резервів та підтримки обороноздатності України. Сторони також обговорили посилення допомоги у сфері військової підготовки.

Повідомляється, що начальник ГШ ЗС Польщі зустрівся в Україні з представниками влади Ірпеня, а також побував на території аеродрому в Гостомелі.

Після зустрічі із Залужним начальник ГШ ЗС Польщі заявив, що український генерал “результативно протидіє російській армії”.

“Нашим моральним обов’язком є підтримка українців, аби вони перемогли”,- цитують генерала Анджейчака в Генштабі ЗС Польщі.

Читайте також: Прем'єр Молдови відвідала Бучу та Ірпінь: Боляче бачити хрести на городах

Як інформувало агентство, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний обговорив із начальником Генерального штабу Збройних сил Республіки Польща Раймундом Анджейчаком безпекову ситуацію в регіоні та сценарії її розвитку.

Він також подякував за надану міжнародну військову допомогу, що включає озброєння, військову техніку, боєприпаси і необхідні матеріали.

Як повідомляв Укрінформ, 20 грудня Кабінет Міністрів затвердив постанову, яка дозволить збільшити допомогу від Польщі на облаштування спільного кордону до 160 млн євро.

Фото: Sztab Generalny WP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-