Хорватія планує спрямувати майже €3 мільйони на розмінувальні машини для України

Хорватія планує спрямувати майже €3 мільйони на розмінувальні машини для України

Укрінформ
Хорватія планує спрямувати майже три мільйони євро на придбання для потреб України розмінувальних машин.

Як передає Укрінформ, про це йшлося під час зустрічі заступника міністра внутрішніх справ України Мері Акопян з надзвичайним та повноважним Послом Республіки Хорватія в Україні Аніцею Джаміч, повідомляє пресслужба МВС.

«Ми вдячні за рішучу і послідовну не лише політичну солідарність Хорватської Республіки з нашою державою, а й воєнно-технічну та гуманітарну підтримку. Окрема вдячність вашій країні за прихисток та турботу, які вдалося забезпечити для українських громадян, котрі вимушено покинули територію рідної держави. Ми знаємо, що Хорватія надала в час воєнної агресії росії тимчасовий захист для 19 тисяч громадян України», - сказала Акопян.

Вона наголосила, що наразі Україна потребує партнерської допомоги у посиленні стійкості до викликів, які готує війна у зимовий період в умовах посилених обстрілів росією об’єктів енергетичної інфраструктури.

У свою чергу Джаміч запевнила у готовності хорватської сторони сприяти Україні у процесах гуманітарного розмінування звільнених територій шляхом надання для ДСНС спеціалізованих машин механічного розмінування та іншого піротехнічного обладнання. З цією метою хорватська сторона планує спрямувати майже 3 млн євро на придбання для потреб України розмінувальних машин.

Читайте також: Канада допоможе Україні з розмінуванням територій

Як повідомляв Укрінформ, у Міністерстві внутрішніх справ заявили, що близько 30% території України потребують розмінування.

Фото: mvs.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-