Близько 30% території України потребують розмінування – МВС

Близько 30% території України потребують розмінування – МВС

Укрінформ
Правоохоронці вже забезпечили стабілізаційні заходи у 568 звільнених населених пунктах України, а близько 30% території держави потребують розмінування.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу Міністерства внутрішніх справ.

«Наразі поліція забезпечила стабілізаційні заходи у 568 звільнених населених пунктах. Підрозділи ДСНС обстежили та очистили 76 га територій, вилучили понад 300 тисяч ВНП. Близько 30% території країни ще потребують розмінування», - йдеться в повідомленні.

У МВС нагадали, що першими після військових на деокуповані території заходять поліцейські та ДСНС. У надскладних умовах вони проводять стабілізаційні заходи – розміновують території, проводять «зачистки», фіксують воєнні злочини та працюють з місцевим населенням.

Читайте також: Розмінування України: США готові виділити $94 мільйони, Канада - $15 мільйонів

«Війна – суцільне порушення прав людини. З початку повномасштабного вторгнення українці зіткнулися з тотальним насильством: вбивства, катування, сексуальні злочини, полон, депортація, фільтрація, руйнування цивільної та критичної інфраструктури», - додали в міністерстві.

Як повідомлялось, за час повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну правоохоронці зафіксували 47 тисяч воєнних злочинів, вчинених загарбниками.

Фото: Мінреінтеграції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-