Україна відзначила нагородою реабілітаційний центр для військових у Нідерландах

Україна відзначила нагородою реабілітаційний центр для військових у Нідерландах

Укрінформ
Реабілітаційний центр для військових в Нідерландах отримав від України медаль “За сприяння Збройним силам України” за вагомий внесок в організацію та надання реабілітаційної допомоги військовослужбовцям ЗСУ.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на міністерство оборони Нідерландів.

“Заступник начальника військово-реабілітаційного центру Аарденбург Моніка Коп-Вайрінг отримала медаль “За сприяння Збройним силам України”. Аташе з питань оборони Юрій Геращенко вручив їй нагороду за вагомий внесок у наданні реабілітаційної допомоги українським пацієнтам”, - йдеться у повідомленні.

Під час вручення нагороди також були присутні українські військові, які перебувають на реабілітації в Нідерландах, їхні рідні та персонал центру.

Зазначається, що у 2018 році було зроблено перші кроки для реабілітації українських військових у MRC Aardenburg. Йдеться про бійців, які отримали поранення на сході України.

Також у Нідерландах проходять реабілітацію цивільні.

Реабілітація в Нідерландах триває 2-3 місяці.

Читайте також: Глава МЗС Нідерландів та генсек НАТО обговорили збільшення поставок зброї Україні

Як повідомляв Укрінформ, Нідерланди вже надали Україні військову допомогу майже на 1 млрд євро. Загальна сума наданої військової допомоги наразі становить 987 мільйонів євро.

Нідерланди нададуть Україні важку військову техніку. Загальна вартість чергового пакета допомоги становить 120 млн євро, з яких 45 млн євро призначається на танки Т-72.

Разом із США та Чехією Нідерланди поставлять із Чехії 90 модернізованих і капітально відремонтованих танків.

Фото: Міністерство оборони Нідерландів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-