Олена Зеленська подякувала Франції за допомогу Україні

Олена Зеленська подякувала Франції за допомогу Україні

Укрінформ
Перша леді Олена Зеленська подякувала Французькій Республіці за допомогу Україні.

Слова вдячності вона висловила у Телеграмі, повідомляє Укрінформ.

"Дякую, Франціє! За все, що робиш для України, і за цей візит, який дає змогу зробити більше", – зазначила дружина глави Української держави.

Зеленська подякувала президенту Франції Еммануелю Макрону за ініціювання конференції на підтримку громадянської стійкості в Україні у зимовий період. "Вірю, що змогла донести до учасників потреби країни, яка переживає найскладнішу зиму з часів Другої світової, але обов’язково переживе", – підкреслила вона.

Дружина українського Президента також висловила вдячність за допомогу у відбудові зруйнованої та розкраденої російськими загарбниками Ізюмської лікарні, пожертви на яку збиралися на презентації її фундації.

"Мені важливо було провести цей захід не лише для того, щоб допомогти лікарні рятувати людей, але й щоб французька та міжнародна спільнота знала про щоденний подвиг звичайних українців і спосіб допомогти їм через мій фонд", – додала перша леді України.

Окрім цього, Зеленська поінформувала, що Франція після перемовин допоможе зруйнованим українським закладам і пам’яткам пережити зиму.

Водночас вона зауважила, що Французька Республіка та перша леді Бріжит Макрон від початку війни тепло приймали українських переселенців.

"Укотре впевнилася в цьому, відвідавши українських школярів у паризькій школі. Для них тут передбачене навіть вивчення української мови, і сподіваюся, ця практика поширюватиметься. А ще після цього візиту розшириться "Українська книжкова поличка" в Національній бібліотеці Франції, а колекції Лувру заговорять до відвідувачів українською через аудіогід, щоб наше слово звучало всюди, де є українці. Україна та світ говорять однією мовою – людяності", – відзначила Зеленська.

Підсумовуючи, вона подякувала Франції за взаєморозуміння.

Як повідомлялося, перша леді України Олена Зеленська перебувала з кількаденним робочим візитом у Французькій Республіці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-