США виділять Україні $17 мільйонів на відновлення системи громадського здоров'я

США виділять Україні $17 мільйонів на відновлення системи громадського здоров'я

Укрінформ
Центр контролю та профілактики хвороб США (CDC) заявив про виділення додаткових 17 млн доларів США на фінансування відновлення системи громадського здоров’я в Україні.

Як повідомляє Міністерство охорони здоров'я, таку інформацію було оприлюднено під час робочої зустрічі міністра охорони здоровʼя Віктора Ляшка та головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна з представниками CDC у Вашингтоні, передає Укрінформ.

«З цих 17 млн доларів США 5,3 млн будуть спрямовані на запобігання, виявлення та реагування щодо стримування стійкості росту до протимікробних препаратів, 7,7 млн — на посилення систем епіднагляду та можливостей лабораторій, 2,6 млн — на посилення управління надзвичайними ситуаціями у сфері громадського здоров’я та 1,2 млн — на вдосконалення систем модернізації даних», — зазначив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

За його словами, частина коштів буде направлена на подальшу підтримку та розвиток навчального курсу з польової епідеміології для українських спеціалістів, що позитивно вплине на безпеку громадського здоров’я України.

Ляшко подякував партнерам за підтримку медичної системи та системи громадського здоров'я в Україні.

Також під час зустрічі обговорили протистояння викликам, що виникли внаслідок повномасштабного вторгнення рф в Україну, зокрема були визначені ключові напрями підтримки системи охорони здоров'я ресурсами CDC.

Читайте також: Україна потребує потужної міжнародної підтримки - Генсек ООН

Зустріч пройшла у рамках робочого візиту міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка та головного санітарного лікаря Ігоря Кузіна в США з метою поглиблення співпраці та налагодження співпраці з американськими партнерами.

Як повідомляв Укрінформ, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Міжнародна конференція «Солідарність з українським народом», яка відбулася у Парижі, зібрала понад 1 млрд євро спільних внесків для допомоги Україні, і що ці гроші підуть на швидке відновлення її інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-