United Help Ukraine надала Україні допомогу на понад $40 мільйонів

United Help Ukraine надала Україні допомогу на понад $40 мільйонів

Укрінформ
Одна з найбільших українських благодійних ініціатив у США United Help Ukraine від початку повномасштабного вторгнення надала Україні допомогу на загальну суму понад 40 млн доларів.

Про це повідомила президент United Help Ukraine Марина Байдюк на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

Вона розповіла, що United Help Ukraine - одна з найбільших благодійних організацій США, які опікуються допомогою Україні.

"Організація виникла у 2014 році, але після початку повномасштабного вторгнення виросла в рази. Якщо вісім років ми надавали якусь точкову допомогу, то за останні дев'ять-десять місяців наша організація надала допомогу на понад 40 млн доларів,", - сказала Байдюк.

Очільниця United Help Ukraine розповіла, що донати надходили від пересічних американців, у тому числі дітей, а також від державних і недержавних структур США. За її словами, інколи в організації отримували чеки на 15 доларів, а були й на 1 млн доларів. United Help Ukraine отримував також матеріальну допомогу.

Читайте також: Платформа United24 зібрала вже понад $237 мільйонів

"Наприклад, штат Меріленд надав нам допомогу на 5,5 млн доларів, яка включала медичне обладнання, а губернатор штату Вірджинія надав спорядження для пожежників", - поінформувала Байдюк.

Вона розповіла, що організація на отримані кошти реалізує три великі програми допомоги: українським захисникам, для яких закуповує спорядження, закуповує медобладнання для лікарень у різних регіонах України і надає гуманітарну допомогу продуктовими та гігієнічними наборами мешканцям деокупованих територій.

Відповідаючи на запитання, президентка United Help Ukraine зазначила, що наразі організація зосереджується на допомозі в енергетичній сфері, зокрема закупівлі генераторів, та зв'язку.

Вона повідомила, що у березні організація разом з двома партнерськими організаціями закупила 288 Starlink, які у жовтні вже працювали у різних регіонах України.

Читайте також: Світоліна зібрала 170 тисяч євро на благодійній гала-вечері

"Ми розуміємо, що 288 Starlink - це замало, тому наш наступний проєкт - фінансово підтримувати сервіс тих, які вже є, тобто оплачувати зв'язок. Окрім того, наші три організації ведуть переговори, щоб закупити більше Starlink та генераторів для "пунктів незламності" і продовжувати сервіс усіх Starlink стільки, скільки це буде потрібно", - зазначила Байдюк.

Як повідомляв Укрінформ, 5 травня Президент Володимир Зеленський оголосив, що Україна запускає глобальну ініціативу United24. Перша її складова – онлайн-платформа для збору коштів на підтримку України. За сім місяців фандрейзинговій платформі United24 громадяни 110 країн світу задонатили понад 237 мільйонів доларів .

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-