Нова Зеландія виділить близько $2 мільйонів на гуманітарні потреби України

Нова Зеландія виділить близько $2 мільйонів на гуманітарні потреби України

Укрінформ
Уряд Нової Зеландії виділить 3 мільйони новозеландських доларів (близько $2 мільйонів) на гуманітарні потреби українців.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт новозеландського уряду.

«Нова Зеландія надасть додаткові 3 мільйони (новозеландських) доларів через Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) для підтримки українців з основними гуманітарними потребами в межах нашої постійної підтримки України», — йдеться у заяві.

Як зазначається, допомога охопить зокрема медичне приладдя та обладнання, трансформатори та генератори, щоб впоратися з відключеннями світла, а також основні предмети зимового періоду для вразливих сімей в Україні, як-от харчові продукти, вода, засоби санітарії та гігієни.

Гуманітарна допомога також підтримає людей з інвалідністю та зробить внесок у заходи з розмінування, які проводить МКЧХ, наголосили в уряді Нової Зеландії.

Нова допомога є доповненням до допомоги на суму 7,93 млн новозеландських доларів (близько $5 млн), які Нова Зеландія вже надала раніше для підтримки України у захисті від повномасштабного вторгнення росії.

Читайте також: Нова Зеландія запровадила санкції проти 23 російських пропагандистів

Крім того, Нова Зеландія відповіла на російську агресію проти України розширенням зобов’язань у сфері оборони та санкціями щодо понад 1200 російських і білоруських людей і компаній. Також країна ввела мита на торгівлю з рф і погодилася навчати українських військових у Великій Британії.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський закликав Нову Зеландію підтримати українську формулу миру й розпочати консолідацію світу заради протидії екоциду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-