Продаж браслетів «Азовсталь. Символ незламності» приніс близько 94 мільйонів

Продаж браслетів «Азовсталь. Символ незламності» приніс близько 94 мільйонів

Відео
Укрінформ
Завдяки продажу браслетів "Азовсталь. Символ незламності" вдалося зібрати близько 94 мільйонів гривень.

Як передає Укрінформ, про це віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив у Телеграмі.

За словами міністра, вказані кошти підуть на придбання дев'яти безпілотників для першого у світі флоту морських дронів, який захищатиме Україну від ворожих ракет.

"Всі браслети з останньої довоєнної партії металу комбінату "Азовсталь" розкуплено. Вони об‘єднали навколо України військових, дипломатів, політиків, журналістів, голлівудських зірок і тисячі людей з 43 країн світу", — зазначив Федоров.

Очільник Мінцифри висловив подяку партнерам — ювелірному дому Sova, компаніям Метінвест, Нова пошта та Rozetka — за "спільну і дуже важливу роботу". "Тепер голос України звучить ще сильніше у всіх куточках світу, а українців захищатимуть морські дрони", — додав він.

Як повідомлялося, проєкт "Азовсталь. Символ незламності" був запущений у жовтні в межах платформи United24 і передбачав благодійний випуск браслетів, виготовлених з останньої довоєнної партії металу, виробленої заводом "Азовсталь".

Читайте також: До свята випустили тисячу браслетів з Азовсталі «Вірю ЗСУ», 100 з них - із автографом Залужного

Кожен браслет був створений із 5 грамів сталі, виробленої на прокатному стані 3600 комбінату "Азовсталь". Саме з такого сплаву у 1981 році була виготовлена шахта для запуску космічного корабля, у 2012-му – новий саркофаг для Чорнобильської атомної електростанції. Після повномасштабного вторгнення росії листопрокатний цех, у якому багато років працював стан 3600, виявився одним із місць, де героїчно тримали оборону захисники та захисниці Маріуполя.

Дизайн браслетів – паракорд з вигравіюваним гербом України – розробив ювелірний дім SOVA.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-