Чилійський архітектор долучиться до відбудови Чернігівщини

Чилійський архітектор долучиться до відбудови Чернігівщини

Фото
Укрінформ
Перспективи співпраці щодо відбудови Чернігівської області обговорили на онлайн-зустрічі перший заступник начальника Чернігівської ОВА Костянтин Мегем та чилійський архітектор Крістіан Віттіг.

Про це повідомляє Чернігівська ОВА, передає Укрінформ.

Крістіан Віттіг розповів про власний досвід у відбудові чилійських міст після цунамі у 2010 році, а також про свою роботу в Україні — відновлення міста Ірпінь на Київщині.

"Я вже працював над проєктами відбудови деокупованого міста Ірпінь. Маю багато ідей щодо концептуального відновлення українських міст. Сподіваюся допомогти й у відновленні Чернігівщині", - зазначив Віттіг.

"Ми підготуємо для вас список об’єктів, що потребують відновлення. Потім разом вирішимо, з чого починати нашу спільну роботу у відбудові Чернігівщини", - сказав Мегем.

Учасники зустрічі дійшли згоди, що при розробці проєктів слід поєднувати історичні надбання та сучасні архітектурні тенденції.

Читайте також: Чернігівщина отримала з Данії 60 генераторів

Крістіан Віттіг є архітектором-консультантом офісу «Though, Integral Infrastructure and Urban Planning Solutions» та стратегічним консультантом фундації «La Fuente», яка відповідає за планування та імплементацію нових освітніх просторів, передусім бібліотек.

Як повідомлялося, в Чернігівській області російські війська залишили після себе більше 8 тисяч зруйнованих чи пошкоджених будівель. Понад 90% - це житло. Розбиті 33 мости та переходи, пошкоджено більше 1100 км автомобільних доріг.

Фото: cg.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-