Чернігівщина отримала з Данії 60 генераторів

Чернігівщина отримала з Данії 60 генераторів

Фото
Укрінформ
Данська компанія ROCKWOOL надіслала Чернігівській області 60 генераторів, які вже доправлено в різні куточки регіону — 47 територіальних громад.

Про це повідомляє Чернігівська ОВА, передає Укрінформ.

Чернігівщина отримала з Данії 60 генераторів / Фото: Чернігівська ОВА

Дві одиниці потужністю 10-12 кВт отримала Киселівська громада.

«Генератори слугуватимуть для потреб снов’янської школи та брусилівського садочка. Перший заклад опалюється газом. Тож за відсутності світла немає й подачі тепла. Опалення ж у садочку повністю на електриці. Завдяки такій допомозі питання вдасться розв’язати», — розповів сільський голова Володимир Шелупець.

Читайте також: Фонд Баффета надасть Україні надпотужні генератори на $30 мільйонів

Двома генераторами підсилилася і Тупичівська громада. За словами її очільниці Лариси Шовкової, їх використовуватимуть в адміністративно-господарському корпусі центру громади та місцевій школі. За підтримки донорів вдалося забезпечити генераторами кожен старостат.

У Ріпкинській громаді, як зазначив її голова Сергій Гарус, генератор направлять у медичну сферу:

«Генератор потужністю 12 кВт працюватиме у лікарні, щоб у разі аварійного відключення світла можна було оперативно перепідключитися. Там є і старий, радянського зразка, але він споживає пального майже втричі більше. Цей же — економний. Єдине, що потрібно, — дотримуватися вимог експлуатації і періодично проводити технічне обслуговування».

Читайте також: Полтавщина передала ЗСУ десять потужних генераторів

Раніше Ріпкинська громада отримала генератор на 32 кВт. Він працює на водозаборі, що дозволяє стабільно подавати воду населенню у разі відключення електроенергії.

В Чернігівській області російські війська залишили після себе понад 8 тисяч зруйнованих чи пошкоджених будівель. Понад 90% - це житло. Розбиті 33 мости та переходи, пошкоджено понад 1100 км автомобільних доріг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-