У Відні з'явилося графіті до Дня Збройних Сил України

У Відні з'явилося графіті до Дня Збройних Сил України

Фото
Укрінформ
У центральній частині Відня з’явилося українське графіті, присвячене Збройним Силам України.

Настінний малюнок до дня ЗСУ було створено у співпраці Укрінформу та білоруського митця Михася Смольського.

Графіті, на якому зображено емблему Генерального штабу ЗСУ, було створено на стіні набережної Дунайського каналу біля метро Schottenring, навпроти будівлі, в якій розташовані міноборони та генштаб Австрії.

"Обрана емблема Генерального штабу ЗСУ символізує, що українське військо б’є ворога на землі, у повітрі та на морі. Українські воїни здивували світ і ще не раз здивують. Місце для графіті також було обрано не випадково – міноборони та генштаб Австрії, як і австрійська влада загалом, мають діяти не як завжди повільно, а швидше та рішуче", - заявив білоруський митець.

Читайте також: Австрія передає €20 мільйонів в траст-фонд Світового банку для України

Як повідомляв Укрінформ, 6 грудня відзначається День Збройних сил України — у день ухвалення 1991 року закону "Про Збройні сили України".

Україна успадкувала від СРСР одне з найпотужніших угруповань військ у Європі, оснащене ядерною зброєю та відносно сучасними зразками озброєння та військової техніки. Але за понад 20 років незалежності українська армія була майже знищена. Впродовж десятиліть відбувалися масові скорочення кадрових військовослужбовців, дехто з військових сам у відчаї кидав службу, не бачачи в армії жодної перспективи. Крім внутрішніх чинників, додалися й зовнішні: увесь цей час Україні доводилося долати шалений тиск Москви, яка всіляко противилися створенню в нашій країні дієздатних Збройних сил.

Переломним моментом в історії сучасної української армії стали події 2013-2014 років: Революція Гідності, окупація Криму та частини Донбасу. І попри тотальну руїну в армії, зради, втрати, шалений тиск і підступність ворога, українським військовим вдалося відстояти незалежність Батьківщини й захистити власний народ від агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-