«СН» передає 130 млн грн на виробництво комплексів «Стугна-П» для ЗСУ — Шуляк

«СН» передає 130 млн грн на виробництво комплексів «Стугна-П» для ЗСУ — Шуляк

Укрінформ
Партія “Слуга народу” передає 130 мільйонів гривень свого бюджетного фінансування на виробництво озброєння для Збройних сил України, а саме — ракетних комплексів “Стугна-П”.

Про це під час брифінгу заявила голова партії “Слуга народу” Олена Шуляк, передає кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні значну частину бюджетного фінансування наша політична сила, партія “СН”, передає на допомогу ЗСУ. Йдеться про кошти, які парламентські партії отримують з держбюджету на фінансування своєї статутної діяльності. На рівні партії, на рівні її вищого керівного органу — політичної ради, ми прийняли рішення сьогодні спрямувати 130 мільйонів гривень державного фінансування, саме для підтримки ЗСУ”, - заявила парламентарка.

Читайте також: Десантники показали, як зі «Стугни» знищили ворожий танк

Шуляк уточнила, що партія “Слуга народу” провела консультації з Генштабом ЗСУ, і у партії вирішили, що вони хочуть ці кошти направити на підтримку українського виробника та придбати українське озброєння, зокрема - виготовити саме українські ракетні комплекси “Стугна-П”.

За її словами, ці кошти, які передасть “СН”, становлять значну суму від загальної суми контракту.

“Ці кошти направляються на єдиний рахунок Національного банку України з призначенням платежу на виготовлення українського озброєння. На сьогодні “Стугна-П” є одним з найкращих зразків (озброєння — ред.) саме українського виробництва. І у такий спосіб ми хочемо і допомогти українським виробникам, і хоча б такою невеличкою історією допомогти ЗСУ”, - поінформувала вона.

Відповідаючи на питання, чому ці кошти передаються на закупівлю саме комплексів “Стугна-П” а не, наприклад, на безпілотники, Шуляк сказала, що наразі безпілотниками і дронами займається величезна кількість людей, які долучені до різних ініціатив, таких, як “Армія дронів” тощо.

Читайте також: На флот морських дронів за день зібрали понад ₴120 мільйонів

“Нам сьогодні хотілося підтримати саме українського виробника сучасного озброєння, який працює тут, в Україні, де українські люди виготовляють те озброєння, яке себе зарекомендувало дуже позитивно з перших днів повномасштабного вторгнення рф”, - заявила парламентарій.

Окремо вона привітала із днем ЗСУ всіх захисників і захисниць, які своєю щоденною працею наближають нашу перемогу.

Як повідомляв Укрінформ, 6 грудня відзначається День Збройних сил України — у день ухвалення 1991 року закону “Про Збройні сили України”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-