США допоможуть Україні із захистом від атак рф і ремонтом об'єктів інфраструктури – посол Брінк

США допоможуть Україні із захистом від атак рф і ремонтом об'єктів інфраструктури – посол Брінк

Укрінформ
США надаватимуть Україні протиповітряний захист і допомогу в енергетичному секторі задля забезпечення можливості захисту від російських атак і ремонту цивільної інфраструктури.

Про це заявила у Твіттері посол США в Україні Бріджит Брінк, передає Укрінформ.

"Оскільки росія позбавляє тепла, води, електроенергії кожну людину в Україні, включаючи дітей, людей похилого віку, ми надаватимемо протиповітряний захист проти посилених варварських атак росії й допомогу в енергетичному секторі, щоб Україна могла захищати й ремонтувати цивільну інфраструктуру", – зазначила Брінк.

Читайте також: російська армія усебічно демонструє власну слабкість – Нуланд

Як повідомлялося, заступниця державного секретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд під час спілкування з журналістами в Києві 3 грудня поінформувала, що під час зустрічей з представниками Укренерго обговорила початок постачання енергетичного обладнання від США в межах оголошеної держсекретарем Ентоні Блінкеном допомоги і висловила сподівання, що це відбудеться найближчими днями.

Читайте також: Після відповіді світу на ядерні погрози путін вдався до атак на цивільну інфраструктуру – Нуланд

Раніше Сполучені Штати оголосили про виділення понад 53 млн дол. на обладнання для ремонту та відновлення роботи електромереж в Україні, які постраждали від ракетних обстрілів з боку рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-