В Україні планують відкрити ще п’ять Центрів допомоги врятованим - Стефанішина

В Україні планують відкрити ще п’ять Центрів допомоги врятованим - Стефанішина

Укрінформ
В Україні планують відкрити ще п’ять Центрів допомоги врятованим.

Як передає Укрінформ, про це Офіс віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції повідомляє у Фейсбуці.

Як зазначила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, відбулася робоча нарада щодо перших результатів роботи Центрів допомоги врятованим в Україні та їхнього подальшого масштабування, зокрема за кордоном.

«Наразі в Україні уже працюють чотири Центри допомоги врятованим в Києві, Дніпрі, Запоріжжі та Львові. Але ми не повинні зупинятися. Маємо плани по відкриттю ще п’яти таких центрів в Україні та паралельно працюємо над їх відкриттям за кордоном, де перебуває найбільша кількість тимчасово переміщених українців», - заявила Стефанішина.

За її словами, критично важливо посилювати співпрацю та координацію між різними відомствами для надання комплексної допомоги, постраждалим від війни громадянам. Вона також заявила, що центри мають позитивні результати і будуть ефективною платформою для подібної співпраці.

Стефанішина окремо відзначила роботу кейс-менеджерів центрів, які в складних випадках, зокрема насильства, довгостроково допомагають постраждалим побороти посттравматичний синдром та повернутись до нормального життя.

Читайте також: У Києві відкрили Центр допомоги врятованим

«Працівниками центрів уже виявлено близько 30 випадків сексуального насильства, але це - лише верхівка айсбергу. Досвід інших країн показує, що постраждалі від сексуального насильства можуть повідомляти про пережите та звертатись по допомогу, навіть через багато років», - заявила вона.

Окремо сторони обговорили важливість залучення додаткових спеціалістів до роботи центрів та їхнє навчання, аби допомога надавалась за міжнародними стандартами.

«Ті підходи, які застосовані у роботі центрів, допомагають забезпечити саме комплексну допомогу, щоб людина не була змушена звертатися в різні установи, ходити по різним кабінетам. Важливо забезпечити клієнтоорієнтований підхід під час надання соціальних послуг», - зазначила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

Як повідомлялося, Центри допомоги врятованим – це державні установи, створені з ініціативи Офісу віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, за сприяння урядової уповноваженої з питань гендерної політики та за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і місцевих органів влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-