Зеленська зустрілась у Лондоні з українськими біженцями

Зеленська зустрілась у Лондоні з українськими біженцями

Фото
Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська зустрілась у Лондоні з українськими вимушеними переселенцями.

Як повідомляв Укрінформ, про це Зеленська повідомила у Твіттері.

"У кожній поїздці для мене дуже важливо зустрітися з українцями, які вимушено покинули домівки. Спитати, що ми можемо зробити ще, щоб перебування за кордоном було легшим. Просто почути своїх людей, бо це завжди так щемно й так емоційно: свої", - зазначила Зеленська.

За її словами, поїздка до Лондона не виняток. Разом із Його Величністю Королем Чарльзом ІІІ Перша леді зустрілась з українською громадою в Українському греко-католицькому соборі, що в серпні разом зі Спілкою українців у Великій Британії заснував унікальний хаб: The Ukrainian Welcome Centre. Тут допомагають визначитися з розміщенням, облаштуватися, налагодити зв’язки з громадою, підтримують і розраджують.

"Відколи росія перейшла до тактики енергетичного терору, ми розуміємо, що ця зима буде найважчою за всі роки незалежності. Тож я вдячна за те, що бодай частина українців, особливо літні люди, діти, мають змогу перечекати холодний сезон, не ризикуючи опинитися в умовах блекауту", - наголосила Зеленська.

Читайте також: Перша леді України відвідала відкриття виставки Russian War Crimes у Лондоні

Вона додала, що Україна отримує постійну підтримку від Великої Британії фактично за всіма гуманітарними напрямами. Медичне обладнання, пожежні автівки та карети швидкої допомоги, відбудова інфраструктури, зокрема залізничної та енергетичної, підтримка освітян.

"І сьогодні, зустрічаючись з українцями, я вкотре впевнююсь: наших людей прихистили друзі, чиє welcome від усього серця", - підсумувала Зеленська.

Як повідомляв Укрінформ, 30 листопада Зеленська зустрілася з Королем Чарльзом ІІІ у Лондоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-