Зеленська побувала на прийомі у королеви-консорта Камілли і подякувала за допомогу українцям

Зеленська побувала на прийомі у королеви-консорта Камілли і подякувала за допомогу українцям

Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська побувала на прийомі в королеви-консорта Великої Британії Камілли з нагоди запровадженого ООН Дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок.

Як передає Укрінформ, про це вона повідомила у Телеграмі.

За словами першої леді, нетерпимість до насильства й жорстокості в будь-яких проявах – те, що об’єднує демократичні суспільства.

"Минулого тижня в Києві я, як і щороку, долучилася до кампанії проти гендерно зумовленого насильства. Сьогодні ж мала честь побувати на прийомі в королеви-консорта Сполученого Королівства Камілли з нагоди запровадженого ООН Дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок", - зауважила Зеленська.

Вона підкреслила, що для неї є почесним "особисте знайомство з Її Величністю та можливість розповісти, що відбувалося й відбувається на наших територіях, тимчасово окупованих росією. Які жахливі злочини чинять окупанти проти наших жінок і дітей. Розповіла королеві-консорту про те, що багато наших сімей розділені. Дуже багато дітей позбавлені можливості спілкуватися зі своїми батьками вдома: батько або мати можуть служити, вони можуть бути медиками, волонтерами – приблизно 40 тис. наших жінок у лавах ЗСУ".

Читайте також: Зеленська: Сподіваємося на лідерську роль Британії у створенні міжнародного трибуналу

Як зазначила Зеленська, королева-консорт уже багато років є активною учасницею кампаній проти насильства щодо жінок, постійно займається благодійністю та допомагає українським переселенцям у Сполученому Королівстві.

"Подякувала за це й запевнила: Україна готова зробити внесок у міжнародні зусилля, щоб запобігти насиллю в конфліктах, із яким стикаються у всьому світі", - заявила перша леді.

"На жаль, - наголосила Зеленська, - маємо болючий досвід у цьому питанні. На щастя, робимо все можливе, щоб гідно його подолати й не толерувати ніколи".

Читайте також: За злочини рф треба покарати «колективного путіна» — Зеленська

Як повідомляв Укрінформ, Зеленська, яка перебуває з візитом у Лондоні, закликала британців не забувати в період різдвяних свят про долю українців, які борються за своє життя через російське вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-