Волонтери передали ЗСУ мобільний госпіталь

Волонтери передали ЗСУ мобільний госпіталь

Фото
Укрінформ
Низка благодійних фондів та бізнес передали ЗСУ мобільний госпіталь, завдяки якому на передовій можна буде проводити операції.

Про це на пресконференції розповів волонтер, керівник благодійного фонду "Реконструкції та розвитку України" Артем Гончаренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це один з 52 госпіталів, загальна вартість проєкту всього 15 млн доларів. Через тиждень цей мобільний шпиталь буде рятувати життя на Донбасі. За нашими підрахунками, він буде рятувати до 100 життів в день", - зазначив Гончаренко.

Передача військовим «Мобільного госпіталю для перемоги» / Фото: Руслан Канюка, Укрінформ

Кошти на мобільний госпіталь збирали благодійники по всьому світу, зокрема до фінансування першого мобільного госпіталю долучилася організація зі США Mission to Ukraine, одним із засновників якої є уродженець України. Всього до проєкту долучилися близько 50 організацій як в Україні, так і за кордоном.

"Дуже сподіваюся, що таких госпіталів буде більше на лінії фронту, і це будуть сотні або тисячі врятованих життів", - розповіла лікар-невролог Олена Федоренко.

Волонтери консультувалися з МОЗ, лікарями, військовими щодо того, як має бути укомплектований такий мобільний госпіталь.

У госпіталі на колесах є маніпуляційна, лабораторія, дві операційні, рентген-апарат, УЗД-апарат. Госпіталь повністю автономний, працює на дизельному генераторі потужністю 65 кВт. За словами лікарів, в ньому можливо проводити операції пораненим з важкими травмами.

Читайте також: Одеські волонтери відправили морпіхам 1000 комплектів зимової форми

Вартість госпітального комплексу складає 240 тисяч євро. Кошти на нього збирали пів року.

Також госпіталь повністю забезпечений лікарськими засобами, які надала фармкомпанія Асіно-Україна. Зокрема, це знеболюючі, лікарські засоби при захворюваннях центральної нервової системи, препарати для серцево-судинних захворювань, всього близько 150 позицій. Компанія планує забезпечувати лікарськими засобами і наступні мобільні госпіталі, які планують закупити волонтери.

Читайте також: Волонтери спільно з МОЗ забезпечили аптечками понад 16 тисяч військових

Як зазначили волонтери, госпіталь буде надавати допомогу як військовим, так і цивільним.

Як повідомляв Укрінформ, у звільненому місті Ізюм на Харківщині відкрився мобільний госпіталь Samaritan’s Purse.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-