Волонтери спільно з МОЗ забезпечили аптечками понад 16 тисяч військових

Волонтери спільно з МОЗ забезпечили аптечками понад 16 тисяч військових

Укрінформ
Волонтери у партнерстві з Міністерством охорони здоров'я забезпечили аптечками понад 16 тисяч військових.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

“Благодійний фонд “Солом’янські котики” щотижня проводить тренінги з тактичної медицини для захисників та захисниць нашої країни. Після навчання обов’язково видають індивідуальні аптечки, які отримали від Міністерства охорони здоров’я. У згаданих індивідуальних аптечках є все необхідне для порятунку життя на полі бою”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що благодійний фонд з перших днів війни фокусується, зокрема, на тактичній медицині та навчанні домедичній допомозі цивільних.

Співпраця волонтерів із МОЗ розпочалася навесні. Вже проведено тренінги з тактичної медицини для військових, поліцейських і рятувальників у Києві, на Київщині, Харківщині, Чернігівщині, Житомирщині, Дніпропетровщині, Миколаївщині, Одещині. Загалом захисникам і захисницям передано понад 16 тисячами аптечок.

Читайте також: Вітчизняний препарат, який рятує життя наших захисників на полі бою

За словами виконавчого директора фонду Андрія Єрофєєва, більшість поранених у бою гинуть від критичних кровотеч. Їх можна врятувати, якщо вчасно і правильно надати домедичну допомогу. Інструктори фонду навчають, як рятувати себе та побратимів. Адже без навичок аптечка – це лише аксесуар.

“Практичні навички для порятунку життя вкрай важливі. У критичній ситуації боєць згадає лише те, що відпрацював на практиці. Тому міністерство всіляко заохочує і підтримує команди волонтерів, надто тих, які несуть ще й практичні знання”, - заявила заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Читайте також: Рятувати на полі бою: Parimatch надіслав ЗСУ турнікети, медичні аптечки та ліки

БФ “Солом’янські котики” планує запустити мобільний навчальний центр та сертифікувати його за міжнародними стандартами. У фонді хочуть навчати тактичної медицини військових та бойових медиків по всьому фронту.

Також фонд проводить тренінги з домедичної допомоги для цивільних. Через регулярні ворожі обстріли базові навички порятунку життя необхідні всім, хто живе в Україні. На сьогодні тренінги “Солом’янських котиків” відвідали понад півтори тисячі цивільних.

Як повідомляв Укрінформ, Національний грузинський легіон разом із громадською організацією “Альфа Селф Дефенс” (ASD) проводитимуть тактичну підготовку цивільних перед мобілізацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-