ВООЗ передала гумдопомогу медичним закладам Дніпра

ВООЗ передала гумдопомогу медичним закладам Дніпра

Укрінформ
Всесвітня організація охорони здоров’я спільно з Міністерством охорони здоров'я України передали гуманітарну допомогу медичним закладам Дніпра, зокрема генератор та автомобіль для мобільної бригади.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МОЗ.

Робочий візит у Дніпропетровську область здійснили перший заступник міністра охорони здоровʼя України Олександр Комаріда разом із делегацією ВООЗ на чолі з генеральним директором Європейського регіонального бюро Гансом Клюге.

У межах візиту відбулася зустріч із представниками місцевої влади та керівниками медзакладів Дніпра, під час якої сторони обговорили роботу під час війни та стан готовності до зимового періоду.

«Я на власні очі побачив стійкість українських медпрацівників тут, в Дніпрі, і в інших містах. Без сумніву, ця зима буде складною, з атаками на медичну сферу та енергетичну інфраструктуру. Тому ВООЗ збільшує свою підтримку системи охорони здоровʼя, першочергово для забезпечення того, щоб медичні послуги були доступні протягом зими, але також з перспективою на майбутнє і підтримкою реформ, які зроблять систему охорони здоровʼя України більш гнучкою, більш цифровою та більш стійкою», – заявив Клюге.

Читайте також: Рівненщина передала Дніпру п’ять пасажирських автобусів

Лікарням Дніпра був переданий генератор електроенергії, наданий за підтримки Генерального директорату з питань сусідства та переговорів щодо розширення Європейського Союзу (DG NEAR), а також автомобіль для мобільної бригади, придбаний за підтримки уряду Німеччини, щоб спеціалісти з питань психічного здоров’я могли надавати допомогу людям із важкими психічними розладами за місцем проживання чи в іншому місці.

Також після початку повномасштабного російського вторгнення ВООЗ в координації з Міністерством охорони здоров’я України і партнерами доставила понад дві тисячі тонн засобів, що рятують життя. Ідеться, зокрема про генератори, машини швидкої допомоги та ліки.

«росія не припиняє атаки на обʼєкти критичної інфраструктури, прагнучи позбавити українців в холодний період світла, тепла і води. І ми знаємо, що вони не зупиняться, тож намагаємося забезпечити енергетичну стабільність та автономність українських лікарень», – наголосив Комаріда.

Заступник міністра висловив подяку партнерам, які надають допомогу. Також він окремо подякував ВООЗ за постійну підтримку стійкості української системи охорони здоров’я.

Читайте також: Холоди поставлять під загрозу життя мільйонів українців - ВООЗ

Під час візиту до Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені І. І. Мечникова лікареві Андрію Фоменку була передана відзнака «Заслужений лікар України», присвоєна указом Президента від 17 червня 2022 року.

Як повідомляв Укрінформ, на початку листопада Україна отримала від партнерів як гуманітарну допомогу шість авторефрижераторів, десять інкубаторів для новонароджених, вакцини проти грипу та COVID-19, а також 22 палети з лікарськими засобами й виробами медичного призначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-