Укрзалізниця отримала 22,5 тисячі теплих ковдр від бюро USAID у рамках проєкту МОМ

Укрзалізниця отримала 22,5 тисячі теплих ковдр від бюро USAID у рамках проєкту МОМ

Укрінформ
Укрзалізниця отримала від Бюро гуманітарної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку (USAID BHA) 22,5 тис. теплих ковдр для пунктів обігріву, які облаштовують для пасажирів та інших постраждалих від війни на близько сотні залізничних станцій по всій Україні.

Надання ковдр відбулося в рамках проєкту Міжнародної організації з міграції (МОМ), передає Укрінформ із посиланням на повідомлення МОМ.

«Я вражена роботою, яку ви виконуєте під час цієї жорстокої війни, щоб гарантувати, що ті, хто потребує прихистку, зможуть знайти його на залізничних вокзалах у Києві та по всій країні», — сказала посол США в Україні Бріджит Брінк. Вона також відзначила моральне та практичне значення роботи співробітників Укрзалізниці у найважчі часи — забезпечення руху поїздів попри вторгнення, щоб люди могли дістатися безпечних місць, а важливі вантажі доїхали до тих, хто їх потребує.

Оскільки температура продовжує падати, а гуманітарні потреби — зростати, USAID та МОМ нададуть іще 20 тис. теплих ковдр Укрзалізниці у січні, відзначила організація.

«Я дякую Президенту, уряду та народу США за підтримку України. Ковдри, які ми сьогодні отримали від наших друзів з USAID та МОМ, доправимо до Фортець незламності, які розміщені на найбільших залізничних вокзалах держави. Вони зігріватимуть тисячі українців цієї зими», — сказав голова правління Укрзалізниці Олександр Камишін.

Читайте також: Іспанці передали до Мукачівської лікарні власноруч зв'язані синьо-жовті ковдри

Посол Брінк у свою чергу зазначила, що останній жорстокий напад 23 листопада доводить важливість того, щоб «ми всі працювали цілодобово, аби допомогти Україні пережити холоди. Ковдри — лише один із способів, як ми допомагаємо українцям пережити зиму. Наша мета — допомогти Україні захистити критичну інфраструктуру, щоб нікому не доводилося полишати свій дім у пошуках тепла».

Як повідомлялося, 3 листопада Кабінет Міністрів та системи ООН і USAID домовилися створити платформу та штаб для координації потреб регіонів для проходження зимового періоду.

Фото: ukraine.iom.int

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-