Стартувала Національна програма «Врятуй кінцівку», планується 15 тисяч операцій

Стартувала Національна програма «Врятуй кінцівку», планується 15 тисяч операцій

Укрінформ
В Україні стартувала Національна програма, яка передбачає проведення 15 тисяч операцій на кінцівках.

Про це Укрінформу повідомили в Міжнародному благодійному фонді “Здоров'я українського народу”.

Фонд є організатором програми за підтримки Інституту травматології та ортопедії НАМН, Української асоціації ортопедів-травматологів і Кафедри ортопедії та травматології НУОЗ України ім. П.Л. Шупика.

“Сьогодні вся країна донатить на дрони. Але кожного дня з фронту та атакованих міст до лікарень надходять сотні поранених. Понад 70% травм – це травми кінцівок. Якщо зараз не врятувати руки й ноги наших бійців та цивільних, держава й суспільство отримає десятки тисяч людей з інвалідністю", – розповів ініціатор програми "Врятуй кінцівку", президент МБФ “Здоров’я українського народу” Сергій Сошинський.

Він уточнив, що середня вартість лікування кінцівки становить 60-70 тис. грн.

Читайте також: У Львові військовому провели надскладну операцію на паралізованій нозі

Мета програми - забезпечити українські лікарні всім необхідним для проведення 15 тисяч операцій на кінцівках завдяки фандрейзинговій кампанії зі збору Першого медичного мільярда.

Для реалізації програми вже сформована експертна рада, куди увійшли понад 60 найкращих лікарів-ортопедів та реабілітологів з усієї України. Також почалося створення реєстру медпрацівників та закладів охорони здоровʼя, що опікуються травмами кінцівок та реабілітацією.

Кожен складний випадок травми, який буде зареєстрований у межах програми "Врятуй кінцівку", винесуть на розгляд її експертів, найтяжчі – на національні консиліуми. За результатами буде призначено лікування та конкретний медзаклад, який візьметься оперувати пацієнта. Найскладніші операції будуть проводитися на базі Інституту травматології та ортопедії НАМН України.

Читайте також: У Франківську хірурги зі США та України провели 31 операцію для порятунку воїнів

Складовими програми є невідкладна допомога постраждалим, створення експертної спільноти, її професійний розвиток та лікування травм кінцівок з наступною реабілітацією. При цьому йдеться про забезпечення безперервного професійного розвитку медпрацівників задля підвищення якості медичних послуг та зменшення кількості лікарських помилок.

Підтримати програму можна ТУТ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-