Енергетичне обладнання має надходити в Україну швидко та безперебійно — Шмигаль

Енергетичне обладнання має надходити в Україну швидко та безперебійно — Шмигаль

Укрінформ
В уряді провели оперативну нараду з керівниками дипломатичних місій та установ України за кордоном і визначили пріоритетом постачання енергетичного обладнання від західних партнерів.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Телеграмі.

"Держава-терорист росія вчергове продемонструвала світові свою сутність. Ракетні удари по енергетичній інфраструктурі. По всій країні застосовані аварійні відключення електроенергії. Це вимушений крок, аби уникнути аварій та розбалансування системи. Ремонтні бригади вже почали відновлювати пошкоджену інфраструктуру. Водночас в уряді ми провели оперативну нараду з керівниками дипломатичних місій та установ України за кордоном за участі голів Міненерго та Укренерго. Визначили пріоритетність для постачання в Україну енергетичного обладнання від партнерів, зокрема для ремонту пошкодженої інфраструктури та забезпечення «пунктів незламності»", - написав Шмигаль.

Також Прем'єр-міністр доручив Міненерго налагодити цілодобову тісну координацію з МЗС та митницею і наголосив, що енергетичне обладнання має надходити в Україну швидко та безперебійно.

Читайте також: Аварійний захист спрацював на трьох АЕС - їх підключать у мережу після нормалізації енергосистеми

Як повідомлялося, росія 23 листопада завдала чергового масованого ракетного удару по українських населених пунктах. Пошкоджено об'єкти енергетичної інфраструктури, у всіх регіонах відбуваються аварійні відключення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-