МЗС знайшло для України понад тисячу генераторів і кількасот одиниць енергообладнання - Кулеба

МЗС знайшло для України понад тисячу генераторів і кількасот одиниць енергообладнання - Кулеба

Укрінформ
МЗС організувало направлення в Україну 1215 генераторів, 212 одиниць енергетичного обладнання і веде переговори про розконсервування та надання нашій країні у найкоротші терміни додаткових трансформаторів.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Станом на сьогодні для потреб ДСНС, Міністерства охорони здоров’я, громадян МЗС зібрало та направило в Україну 1215 генераторів, з яких 132 середньої та великої потужності. Ми також зібрали та доставили в Україну для потреб «Укренерго» 212 одиниць енергетичного обладнання, серед яких 132 трансформатори, які є найбільш цінним ресурсом для відновлення енергосистеми», - сказав Кулеба.

Читайте також: Японія відправить Україні генератори і лампи на $2,57 мільйона

Він додав, що ця робота продовжується щодня, і обсяги допомоги зростають. «Ми ведемо переговори з урядами країн для розконсервування та надання додаткових трансформаторів у найкоротші терміни», - поінформував очільник МЗС.

Міністр подякував усім країнам та компаніям, які допомагають Україні вистояти у цю воєнну зиму.

Читайте також: У Херсоні вже надають першу гуманітарну допомогу від Євросоюзу

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив 18 листопада, що після російських ракетних атак майже половина енергосистеми України виведена з ладу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-