Канада випустила державні облігації для підтримки України

Канада випустила державні облігації для підтримки України

Укрінформ
Уряд Канади від свого імені випустив у обіг державні облігації, кошти від продажу яких будуть передані Україні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це оголосили у міністерстві фінансів Канади.

“Аби дати канадцям можливість безпосередньо підтримати хоробрий народ України, уряд Канади сьогодні випускає облігації “Суверенітет України” обсягом 500 млн дол.”, - йдеться у поширеному повідомленні.

Зазначається, що про намір випустити подібні облігації вперше оголосив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час участі у з’їзді Конгресу українців Канади минулого місяця. “Кошти допоможуть уряду України, аби він мав змогу й надалі надавати важливі послуги українцям цієї зими, виплачуючи пенсії, закуповуючи пальне та відновлюючи енергетичну інфраструктуру”, - зауважили у відомстві.

Придбати державні облігації можуть усі охочі канадці, а також іноземці. “Канадці, які придбають ці цінні папери, де-факто куплять звичайні п’ятирічні канадські урядові облігації з чинною відсотковою ставкою 3,3%, що залежатиме від ринкових умов на момент проведення операції. Канадці можуть бути певними в безпеці своїх інвестицій, які повністю забезпечені кредитним рейтингом Канади ААА”, - пояснили у міністерстві.

Читайте також: У Канаді генконсул України обговорив з президентом СКУ зусилля для припинення агресії рф

Усі отримані від продажу облігацій кошти уряд Канади перерахує на спеціальний рахунок МВФ, на який надходить більшість канадської фінансової допомоги Україні.

Додамо, що загалом цьогоріч Канада вже надала Україні фінансової підтримки на 2 млрд дол, що є одним із найвищих показників у світі в перерахунку на душу населення. Окрім цього, ще 2,5 млрд дол Канада надала у вигляді військової, гуманітарної та іншої допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-