Папа Римський засудив масовані ракетні обстріли по Україні

Папа Римський засудив масовані ракетні обстріли по Україні

Укрінформ
Папа Римський Франциск наприкінці загальної аудієнції в середу засудив масований ракетний обстріл росії по Україні, що стався напередодні.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Vatican News.

«З почуттям болю та тривоги я сприйняв новину про нову, ще потужнішу ракетну атаку на Україну, що завдала величезну шкоду багатьом цивільним інфраструктурним об’єктам. Молімося, щоби Господь навернув серця тих, хто досі робить ставку на війну, й аби щодо багатостраждальної України переважило прагнення миру, щоби запобігти будь-якій ескалації та відкрити дорогу до припинення війни і діалогу», – сказав Папа Франциск.

Читайте також: Папа Франциск закликав не миритися з війною та пам'ятати про український народ

Він також закликав молитися за Україну.

«Наша невпинна молитва також підноситься за багатостраждальну Україну: нехай же Господь подасть українцям утіху, стійкість у цих випробуваннях і надію миру», – сказав Папа, додавши: «Можемо молитися за Україну, кажучи: Поспіши, Господи!».

Святіший Отець також звернувся до паломників та виконавців із Польщі, України, Ізраїлю та інших країн, що беруть участь у «Фестивалі Псалмів Давидових». Серед них – український гурт «KALUSH», переможець конкурсу «Євробачення». «Бажаю, аби ця мистецька та духовна подія сприяла постановам і проєктам братерства та згоди», – сказав Папа.

Читайте також: Глава УГКЦ подарував Папі Франциску уламок російської міни з храму

Як повідомляв Укрінформ, росія 15 листопада здійснила проти України масштабну ракетну атаку, зафіксовано влучання в об'єкти інфраструктури та житлові будинки.

Українська система ППО збила понад 70 ракет із більше ніж 90 запущених росією.

Фото: Vatican News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-