У звільненому Ізюмі запрацював пункт базування «швидкої» - допомогли поляки

У звільненому Ізюмі запрацював пункт базування «швидкої» - допомогли поляки

Фото
Укрінформ
У звільненому місті Ізюм на Харківщині в модульному будинку, наданому партнерами з Польщі, запрацював пункт базування екстреної медичної допомоги.

Про це повідомила в Телеграмі пресслужба Харківської обласної військової адміністрації, передає Укрінформ.

“Працівники Ізюмського відділення екстреної медичної допомоги розміщуватимуться у модульному будинку. Пункт базування фельдшерських бригад ЕМД відкрили в межах проєкту «Польська допомога» під час візиту в Ізюм заступника міністра охорони здоров'я України Богдана Боруховського, заступниці голови Сейму Республіки Польща, пані Малгожати Госєвської, міністра, члена Ради міністрів, пана Міхала Дворчика та інших європейських представників”, - ідеться у повідомленні.

Як зазначила в.о. директора департаменту охорони здоров’я Харківської ОВА Жанна Овчарова, модульний пункт обладнаний усім необхідним для комфортного перебування фельдшерів: є опалення, електропостачання, душова і туалетна кімнати, кімната відпочинку.

«Уже вкотре отримуємо допомогу від уряду і народу Польщі. Дуже вдячні та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю», – додала Овчарова.

Читайте також: Польська гуманітарно-медична місія прибула в Україну

Як повідомлялося, Ізюм піддавався масованим обстрілам і авіаударам із початку березня. 2 квітня армія рф повністю захопила Ізюм. Загарбники не погоджували гуманітарних коридорів. Внаслідок обстрілів і ненадання меддопомоги загинули щонайменше тисяча жителів.

Місто звільнили 10 вересня в ході масштабного контрнаступу ЗСУ. Після цього правоохоронці виявили в Ізюмі шість катівень, влаштованих російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-