Мінветеранів: Турецькі партнери зацікавлені у створенні Центра ветеранського розвитку

Мінветеранів: Турецькі партнери зацікавлені у створенні Центра ветеранського розвитку

Фото
Укрінформ
Міністерство у справах ветеранів планує співпрацювати з турецькими партнерами над пілотним проєктом “Центр ветеранського розвитку” на базі Вінницького національного технічного університету.

Як передає Укрінформ із посиланням на Мінветеранів, про це йшлося під час робочої зустрічі представників міністерства, турецького Агентства зі співробітництва та координації (ТІКА) та вінницького вишу.

“Сьогодні ключовим напрямом роботи Мінветеранів є запровадження дієвої системи переходу від військової кар’єри до цивільного життя, ключовим елементом якої є проєктне створення регіональних центрів на базі закладів вищої освіти. Реалізація цього проєкту дозволить запустити ефективну систему супроводу ветеранів війни та членів їх сімей після звільнення та протягом року, з подальшим перезапуском складових їх професійної адаптації. А також сприятиме підвищенню задоволення їхніх освітніх потреб, рівня конкурентоспроможності на ринку праці та запровадженню підприємницьких ініціатив ветеранами війни”, - сказав генеральний директор Директорату громадянської ідентичності та ветеранського розвитку Максим Кушнір.

У Вінниці створюють перший в Україні Центр ветеранського розвитку / Фото: mva.gov.ua

Ректор Вінницького національного технічного університету Віктор Біліченко наголосив, що створення першого Центру ветеранського розвитку наразі є безперечною потребою часу, а досвід, потенціал вишу та плідна співпраця трьох сторін дозволять створити корисний інструмент реадаптації ветеранів та членів їхніх сімей.

Своєю чергою головний координатор програм турецького Агентства зі співробітництва та координації в Україні Джюнейт Есмер зауважив, що Туреччина всебічно підтримує нашу країну в такий складний час.

Читайте також: Мінветеранів і Асоціація міст України підписали меморандум про співпрацю

Учасники зустрічі оглянули аудиторії та обладнання, обговорили напрями навчальних програм, а також подальші спільні кроки для реалізації пілотного проєкту.

Як повідомлялося, Мінветеранів планує створити центри ветеранського розвитку в кожному регіоні України. Наразі пілотний проєкт реалізується у Вінниці, наступними містами стануть Львів та Дніпро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-