У суботу пройде забіг через Бучу та Ірпінь для збору коштів на центр реабілітації військових

У суботу пройде забіг через Бучу та Ірпінь для збору коштів на центр реабілітації військових

Укрінформ
У Гостомелі в суботу, 12 листопада, стартує благодійний забіг «Марафон незламних», мета якого - зібрати кошти на створення та розбудову Центру психологічної допомоги та реабілітації для військових.

Про це на брифінгу у Медіацентра Україна — Укрінформ повідомив волонтер Олександр Джусупов.

«Розпочнемо із Гостомельського аеропорту. Біля літака «Мрія» відбудеться офіційний старт. Це відбудеться 12 листопада, у суботу. Саме там буде такий тригерний момент для нас, для запуску всього проєкту, адже сам забіг стане лише невеликою частиною того великого шляху, який ми маємо подолати», - сказав Джусупов.

За його словами, створення такого центру вкрай необхідне, адже багато українських захисників, які вже мають контузії або ж психологічні проблеми, повернуться додому після цієї війни, і їм потрібна буде підтримка. «Суспільно має розуміти, що багато хто з цих хлопців приїдуть «поламані». Необхідно на це звертати увагу й робити щось для того, щоб їм допомогти», - зазначив він.

Читайте також: Український ветеран уперше подолав ультрамарафон МСМ у Вашингтоні

Півмарафон проходитиме через Бучу та Ірпінь, які для всього світу стали символом російського садизму та героїзму українських воїнів.

Як наголосив хедлайнер проєкту ветеран ДШВ ЗСУ Максим Пасічник, який брав участь в операції зі звільнення аеропорту «Антонов», а потім за 10 днів самотужки подолав понад 100 кілометрів без їжі та води, він вирішив долучитися до проєкту, бо розуміє, що саме відчувають наші воїни.

«Така ідея виникла у мене після того, як я побачив в очах хлопців себе. Я знаю, що таке біль. Їм ніхто не допомагає. Я просто побачив себе і подумав, що так, мені болить, але ж я можу довести те, що ми не здаємося і завжди рухаємося тільки до своєї мети. Отак ми сконтактували із командою нашою та вирішили бігти», - сказав він.

Читайте також: У Скоп’є провели забіг на підтримку захисників України

Допомагати на дистанції йому буде один з кращих триатлетів України, волонтер Вадим Коваленко.

«За допомогою цього забігу ми хочемо привернути увагу до цієї проблеми. Це дуже важливо. Ми повинні зараз зробити все що в наших силах, щоб хлопців реабілітувати та допомагати їм. Цей маршрут визначний для нас усіх. З нього якраз почнемо. Але плани у нас масштабні. Думаю, все це ви побачите пізніше», - зазначив Коваленко.

Запрошення долучитися до забігу також отримали українські зірки та лідери громадської думки. Під час півмарафону організатори планують зібрати 300 тис. грн.

Як повідомлялося, з 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська воєнна агресія. Сили оборони чинять запеклий опір російським загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-