Український ветеран уперше подолав ультрамарафон МСМ у Вашингтоні

Український ветеран уперше подолав ультрамарафон МСМ у Вашингтоні

Фото
Укрінформ
Український воїн Богдан Ушарук, який після поранень та реабілітації увійшов до команди «Ветеранська десятка», вперше представив Україну на дистанції 50 км на 47-му Марафоні Морської піхоти США (МСМ-2022).

Він та троє інших членів команди вшанували пам’ять своїх побратимів, які також були відібрані для участі в забігу, однак загинули в боротьбі за Україну, повідомляє Укрінформ.

«Богдан Ушарук став першим українським ветераном V10 («Ветеранської десятки»), який взяв участь в ультрамарафоні MCM-2022 на дистанції 50 км», - зазначила Надія Шапоринська, президентка організації US Ukrainian Activists (USUA), яка сприяла участі української команди в марафоні.

Богдан став одним із чотирьох ветеранів, що прибули до Вашингтона в межах ініціативи V10, започаткованої генералом Володимиром Гавриловим ще в 2016 році. Ініціатива на підтримку поранених українських воїнів, покликана продемонструвати незламний дух українців на престижному міжнародному спортивному заході в американській столиці.

Інші троє українських учасників МСМ-2022 – Руслан Попов, Павло Ковальський і Анатолій Вересенко – пробігли класичну марафонську дистанцію, 42 км 195 метрів.

Цього року кожен український ветеран біг з двома стартовими номерами. Один - звичайний номер MCM-2022, а другий, на спині, містив прізвище одного з чотирьох інших воїнів, які не дожили до цього моменту. Руслан Боровик, Володимир Приймаченко, Тарас Козлишин та Ігор Блінов пройшли відбір, аби представити Україну в марафоні цього року, однак поклали своє життя на захист нашої країни від російських загарбників.

Читайте також: Українці пробігли марафон «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» у Словенії

Як повідомляв Укрінформ, українські ветерани прибули до Вашингтона в п’ятницю для участі в забігах 47-го Марафону Морської піхоти США. На дистанції під час забігу в неділю їх підтримали представники українських організацій US Ukrainian Activists, United Help Ukraine, Посол України в Вашингтоні Оксана Маркарова, українські дипломати, інші представники української громади в США, а також всі, хто вболіває за долю нашої країни.

Фото надані US Ukrainian Activists

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-