США нададуть Україні $90 мільйонів для розмінування територій

США нададуть Україні $90 мільйонів для розмінування територій

Укрінформ
США нададуть Україні 90 мільйонів доларів для розмінування територій, вже є домовленість із Держдепартаментом США.

Про це на брифінгу в Military Media Center повідомила заступниця міністра внутрішніх справ України Мері Акопян, передає кореспондент Укрінформу.

За її словами, за ці кошти українська сторона планує, зокрема, залучити 100 груп з розмінування, а також побудувати фаховий центр з розмінування з відповідним обладнанням.

"Україна найбільш замінована країна у світі. Ми це маємо визнати і з цим працювати. Досвіду розмінування такої великої території у світі немає ні у кого", - сказала вона і додала, що основна місія гуманітарного розмінування лежить на підрозділах ДСНС.

За словами заступниці міністра, близько 175 тисяч квадратних кілометрів, це третина території України, потребує гуманітарного розмінування. За оптимістичними підрахунками, це 7 років активної роботи.

Акопян також повідомила, що партнери з Великої Британії передали українським рятувальникам орієнтовно 70 одиниць пожежно-рятувальної техніки та кількасот тонн рятувального спорядження.

Читайте також: Сапери отримали нове обладнання для розмінування звільнених територій Херсонщини

"Це і шліфувальні машинки, драбини, насоси, гідравлічні шланги. Величезна кількість спеціалізованого обладнання, яке допомагає розбирати завали, гасити пожежі, знаходити зниклих людей", - сказала вона.

Велику допомогу надають і французькі партнери, підкреслила заступниця міністра.

"Ми отримали 76 одиниць пожежно-рятувальних та медичних автомобілів. Сім причепів з моторними човнами, які нам дуже потрібні для евакуації та виконання інших завдань на воді. А також медичне майно та пожежно-рятувальне обладнання на загальну суму майже 9 мільйонів євро", - повідомила вона.

Фото: ООС, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-