США надаватимуть всебічну підтримку Україні, доки це буде необхідно – Донфрід

США надаватимуть всебічну підтримку Україні, доки це буде необхідно – Донфрід

Укрінформ
Уряд США надаватиме військову, економічну, гуманітарну, політичну підтримку України стільки, скільки цього потребуватиме ситуація, та забезпечуватиме найміцніші переговорні позиції української сторони.

Про це заявила помічниця держсекретаря США у справах Європи та Євразії Карін Донфрід за підсумками візиту в Україну, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми підтримуватимемо Україну стільки, скільки буде потрібно. Ми дуже чітко заявляємо, що Україна не зробила нічого, щоби спровокувати російську повномасштабну агресію»,- наголосила представниця Держдепартаменту.

Читайте також: США задіюють багато інструментів для допомоги Україні - помічниця держсекретаря

Вона підкреслила, що у цій ситуації Україна "стоїть на правильній стороні". У цьому зв’язку Донфрід нагадала, що основоположний принцип, закладений в Хартію ООН, який повною мірою підтримують США, вимагає поваги до суверенітету й територіальної цілісності всіх країн.

«Ми віддані підтримці України. Військова допомога, яку ми надаємо, спрямована на те, щоб Україна, коли сяде за стіл переговорів, мала би якомога потужніші позиції», - зазначила Донфрід.

Вона підкреслила, що підтримка України з боку США у військовій, економічній, гуманітарній й політичній сферах триватиме.

Як повідомляв Укрінформ, Карен Донфрід минулого тижня відвідала Україну та зустрілася з керівництвом держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-