США задіюють багато інструментів для допомоги Україні - помічниця держсекретаря

США задіюють багато інструментів для допомоги Україні - помічниця держсекретаря

Укрінформ
Американська влада використовує велику кількість інструментів для допомоги Україні на тлі російської повномасштабної агресії.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю РБК-Україна сказала помічниця держсекретаря США по Європі та Євразії Карен Донфрід.

“Я думаю про лендліз як один інструмент у наборі інструментів, а у нас є багато інструментів, і ми використовуємо їх сьогодні. Як я вже згадувала, ми вже виділили близько 18 мільярдів доларів у вигляді військової допомоги, і ми відправляємо її вам у різний спосіб. У нас є те, що називається президентськими повноваженнями щодо вилучення запасів. Ми беремо військову техніку з наявних складів та відправляємо її в Україну. Це відбувається майже негайно”, - сказала Донфрід.

За словами Донфрід, у США є ще один інструмент допомоги Україні.

Читайте також: Американська зброя позитивно впливає на ситуацію на фронті - Зеленський

“Потім у нас є ще один механізм через закон про додаткові асигнування для України, де ми схвалюємо виробництво обладнання, яке надходитиме в Україну. Так що там більший термін”, - зазначила вона.

Помічниця держсекретаря США по Європі та Євразії також зазначила, що США мають іноземне військове фінансування, що є ще одним способом надання озброєнь.

“Тобто це набір інструментів, і ми намагаємося використовувати якнайбільше з них, щоб бути максимально корисними для України”, - сказала вона.

Читайте також: Союзники цьогоріч надали Україні зброї на суму, що становить 86% військового бюджету рф — Кислиця

Як повідомляв Укрінформ, уряд Сполучених Штатів Америки готовий щомісячно надавати Україні $1,5 мільярда фінансової підтримки до завершення війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-