У будівлі Раді Європи відкрилася фотовиставка «Ціна незалежності України»

У будівлі Раді Європи відкрилася фотовиставка «Ціна незалежності України»

Фото
Укрінформ
У Страсбурзі в Палаці Європи відкрилася фотовиставка “Ціна незалежності України”.

Церемонія відкриття відбулася за участю першого заступника голови Верховної Ради України Олександра Корнієнка та директорки з питань людської гідності, рівності та врядування Ради Європи Клаудії Лучіані, передає власний кореспондент Укрінформу.

У своєму виступі Корнієнко зазначив, що сьогодні в Україні немає жодного міста, яке б не постраждало від війни. “Навіть ті міста, які далеко від лінії фронту, вони все одно страждають від ракетних обстрілів та безпілотних апаратів. І ми вже другий день тут говоримо, що це обстріли не лише по наших будівлях, по наших вулицях. Це обстріли по демократії та по тих цінностях, які ми захищаємо всі разом в Раді Європи, в Європі, в цивілізованому світі. Тому зупинити це ми можемо тільки разом”, - сказав перший віцеспікер.

У Страсбурзі в Палаці Європи відкрилася фотовиставка «Ціна незалежності України» / Фото: Олена Милосердова, Укрінформ

Своєю чергою Лучіані зазначила, що цими днями Рада Європи разом з українською делегацією та багатьма колегами з Європейського суду, з Європейської комісії та інших інституцій активно обговорює важливі питання про те, як відбуватиметься відбудова України.

Читайте також: У Данії відбудеться благодійна виставка українських художників

Лучіані також закликала усіх ознайомитися з цією важливою виставкою фотографій, які свідчать про велику трагедію, що несе російська воєнна агресія проти України, а також поділилася власними відчуттями від цих зображень.

Світлини, представлені на виставці “Ціна незалежності України”, демонструють лише невелику частину злочинів, які росія чинить в Україні, починаючи з 24 лютого.

Фотовиставка «Ціна незалежності України»

Вони зроблені людьми з різних куточків України. Фактично, кожна світлина є документом, який засвідчує, що росія — держава-терорист, яка вбиває мирних людей, руйнує їх житло, нищить школи, лікарні, храми. Фотовиставка нагадує, що війна досі триває - в 21 столітті, в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-