Зеленська подякувала Португалії за допомогу для України

Зеленська подякувала Португалії за допомогу для України

Фото
Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська зустрілася з Прем'єр-міністром Португалії Антоніу Коштою та подякувала за допомогу для України.

Як передає Укрінформ, про це Зеленська повідомила у Телеграмі.

Перша леді висловила вдячність за військову підтримку, гуманітарну допомогу й людяність у прийомі тимчасових переселенців.

“Ми маємо велику честь приймати вас тут сьогодні і хочемо показати всю ту солідарність, яку ми відчуваємо з українським народом. Усе те, що сталося 24 лютого, повністю змінило Португалію та португальський народ”, - заявив Кошта.

Навесні він особисто відвідав звільнену від росіян Київщину й побачив, що по собі залишили загарбники.

У місті Кашкайш Зеленська пересвідчилася, як українці облаштовуються в португальських центрах допомоги та які можливості отримують.

Своєю чергою, Прем’єр-міністр Португалії запевнив її, що українським школярам створять умови для вивчення предметів української шкільної програми в Португалії.

“Ваші діти повернуться додому, збагачені новою мовою, новими знаннями, новими друзями”, – заявив він.

Читайте також: Зеленська закликала IT-фахівців з усього світу допомагати Україні

Зеленська також зазначила, що Португалія допомагає й українській освіті в самій Україні: вона висловила готовність долучитися до відбудови шкіл та дитячих садків і обрала собі кілька об’єктів на Житомирщині. Їх вже відвідав міністр закордонних справ Португалії Жоау Гомеш Кравінью.

Перша леді також говорила про життєву важливість ППО, адже питання нормального навчання, життя та відбудови України напряму залежить від того, чи закрите небо над Україною.

“Ну і віднедавна наші країни мають особливі спільні плани: як відомо вболівальникам, Україна, Португалія та Іспанія подали заявку на проведення чемпіонату світу з футболу. Це найкраще втілення нашої спільної віри в українську перемогу”, - заявила Зеленська.

Читайте також: Олена Зеленська подякувала першій леді Литви та королеві Бельгії за турботу про українців

Як повідомляв Укрінформ, 2 листопада Олена Зеленська відкрила в Лісабоні найбільшу європейську технологічну конференцію Web Summit 2022, під час якої закликала IT-фахівців з усього світу допомагати Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-