Іспанія передає Україні 30 «швидких» та електрогенератори

Іспанія передає Україні 30 «швидких» та електрогенератори

Укрінформ
Іспанія передає Україні 30 машин швидкої допомоги та генератори для енергозабезпечення госпіталів.

Про це заявив міністр закордонних справ, Євросоюзу та співробітництва Іспанії Хосе Мануель Альбарес Буено на спільному брифінгу з главою МЗС України Дмитром Кулебою в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Прикладом допомоги було вручення українському уряду – і був тут з нами присутній міністр охорони здоров’я – 30 швидких допомог за допомогою Фонду народонаселення ООН. І ці «швидкі» надаватимуть допомогу вагітним жінкам, а також породіллям, які не можуть потрапити в госпіталі», - зазначив Альбарес

Він також оголосив про вручення Україні п'яти груп генераторів, які вже на шляху в країну, на прохання Дмитра Кулеби. Це обладнання допоможе підтримувати електричне енергозабезпечення госпіталів та інших об’єктів медицини.

Читайте також: Іспанія передає Україні чотири ЗРК Hawk - Резніков

Також Альбарес поінформував, що Іспанія ще надішле 14 генераторів, які закуплять на кошти іспанської агенції співпраці AECID.

Як повідомлялося, 2 листопада міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Альбарес прибув з візитом до Києва. За результатами зустрічі з ним Дмитро Кулеба оголосив про новий пакет військової допомоги з Іспанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-