Мінсоцполітики розподілило майже 480 мільйонів з гуманітарного рахунку НБУ

Мінсоцполітики розподілило майже 480 мільйонів з гуманітарного рахунку НБУ

Укрінформ
Комісія з питань розподілу коштів для надання допомоги в умовах воєнного стану при Мінсоцполітики розподілила кошти на загальну суму 478,7 млн грн.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у Міністерстві соціальної політики України.

«Комісією з питань розподілу коштів для надання допомоги в умовах воєнного стану, яка утворена Мінсоцполітики, відповідно до пункту 4 Порядку надання гуманітарної та іншої допомоги цивільному населенню в умовах воєнного стану в Україні, розподілено коштів на загальну суму 478730,06 тис. грн», - йдеться у відповіді міністерства.

Зокрема, 158,6 млн грн спрямовано на задоволення продовольчих потреб (закупівлю продуктів харчування, зокрема дитячого харчування, питної води та їх доставку до місць призначення); 39,0 млн грн – на забезпечення одягом та взуттям, товарами першої необхідності, гігієнічними засобами; 12,0 млн грн – на забезпечення медичними засобами.

Читайте також: Мінсоцполітики обіцяє допомогу деокупованим мешканцям Київщини та Сумщини

Ще 14,4 млн грн розподілено на евакуацію/вивезення/переміщення цивільного населення із районів проведення воєнних (бойових) дій та небезпечних територій у безпечні місця, зокрема на оплату транспортних послуг, пально-мастильних матеріалів.

Майже 12,1 млн грн було направлено на забезпечення гуманітарною допомогою – оплату транспортування гуманітарних вантажів, послуг для зберігання гуманітарної та іншої допомоги на території України.

Ще 33,7 млн грн. спрямовано на облаштування місць розміщення громадян, які у зв’язку з проведенням воєнних (бойових) дій залишили місце проживання/перебування (вимушеним переселенцям).

Крім того, близько 208,9 млн грн було перерозподілено на оплату інших заходів, спрямованих на підтримку цивільного населення в умовах воєнного стану.

Читайте також: Нацбанк перерахував на потреби військових 14,3 мільярда

АТ «Укрпошта» на грошову допомогу цивільному населенню, яке евакуйовується поїздами Укрзалізниці, направлено майже 74,9 млн грн (на виплату разової готівкової допомоги у розмірі 3000 грн для осіб з інвалідністю та дітей, 2000 грн для інших осіб).

Як повідомлялося, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій відкриває рахунок для допомоги жителям звільнених територій та евакуйованим особам. За рішенням комісії, що буде створена при Мінреінтеграції, кошти на закупівлю харчів, одягу, ліків, а також на евакуацію громадян та облаштування місць їх компактного розміщення будуть за потреби передаватись обласним військовим адміністраціям. Відповідна постанова Кабінету Міністрів набере чинності 1 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-