Латвія відправила в Україну гуманітарний вантаж - дизельні генератори і продукти

Латвія відправила в Україну гуманітарний вантаж - дизельні генератори і продукти

Фото
Укрінформ
Із Риги в Україну був відправлений черговий гуманітарний вантаж – дизельні генератори та продукти харчування.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Фейсбук Посла України в Латвії Олександра Міщенка.

Гуманітарний вантаж включає три дизельних генератори потужністю 150, 180 та 300 кВт виробництва латвійського підприємства Rigas Dizelis DG. В Україні вони використовуватимуться Львівською міською радою для забезпечення сталого електропостачання шкіл, дитячих садків та лікарень міста в умовах постійних обстрілів цивільної інфраструктури країною-терористом рф.

Також в гуманітарний вантаж входять 17 тон продуктів харчування – готових супів та інших продуктів, наданих за сприяння латвійських компаній Kronis та Maxima Latvija. Загальна вартість гуманітарного вантажу – 75 тис. євро, кошти на закупівлю продуктів харчування та генераторів були надані латвійським благодійним фондом Ziedot.lv. Він також займається відправленням вантажу в Україну.

Міщенко подякував усім причетним то формування та відправлення вантажу. Він також ознайомився з продукцією компанії Rigas Dizelis DG та обговорив перспективи постачання дизельних генераторів військового призначення Збройним Силам України.

Напередодні, в середу, муніципалітет латвійського міста Валка передав гуманітарну допомогу маріупольцям - пасажирський автобус NEOPLAN на 36 місць. В середу автобус, завантажений завдяки зусиллям муніципалітету міста Валка, комплектами постільної білизни та теплими речами для маріупольців вирушив до м. Кропивницький, де наразі тимчасово знаходяться органи місцевої влади Маріуполя. Посол України подякував за цей вантаж муніципалітету Валки, його меру Вентсу Армандсу Крауклісу, а також латвійській організації Agendum, яка доставляє зазначений автобус з вантажем в Україну.

В четвер ввечері в Посольстві України подяками української дипустанови за регулярну та вагому допомогу Україні та українцямбули відзначені структури та діячі латвійської столиці: керівництво та співробітники Ризької міської ради, представники Ризького центру підтримки українців, соціальні служби Риги, міські установи та організацій, поліції Риги, волонтери та благодійні організації, зокрема Latvijas Platforma attistibas sadarbibai, Latvijas Samariesu apvieniba, Gribu palidzet begļiem.

Захід відбувся за участі української делегації на чолі із заступницею Голови Верховної Ради України Оленою Кондратюк, яка перебуває з візитом в Латвії. Від імені української влади та українського народу, який героїчно протистоїть російській агресії, вона подякувала за безцінну підтримку Латвійській державі, латвійському суспільству.

Читайте також: Спікерка парламенту Латвії закликала колег створювати групи підтримки Кримської платформи

Під час заходу також була вручена подяка від військових ЗСУ - Голові латвійського благодійного фонду Ziedot.lv Руті Діманті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-