Дніпро уклав з Кельном угоду про партнерство та допомогу

Дніпро уклав з Кельном угоду про партнерство та допомогу

Фото
Укрінформ
Мерія Дніпра та муніципалітет німецького міста Кельн уклали угоду про співробітництво. Її підписання провели під час відеоконференції 27 жовтня.

Про це повідомили в пресслужбі Дніпровської міської ради, передає Укрінформ.

«Ми відчуваємо допомогу від Німеччини, німецького народу. Не лише гуманітарними вантажами. Насамперед, це моральна підтримка. Ця угода не лише про партнерство і допомогу Дніпру. Ми хочемо і вміємо дружити. І після Перемоги України відносини з містом Кельном розвиватимуться також у культурних, соціальних і економічних напрямах», — сказав міський голова Дніпра Борис Філатов.

Ключовим напрямком співробітництва Дніпра і Кельна визначено енергоефективність. За словами Філатова, це надважливо зараз, коли у війні з росією Дніпро та інші українські міста зазнають терористичних атак по енергетичній інфраструктурі.

«Таке партнерство між містами є необхідним, аби швидко досягати цілей і надавати допомогу. Такий обмін також має створювати поштовх до відбудови в Україні», — сказала посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен.

Вона також наголосила, що німецькі громадяни нині мають потужну солідарність з українцями. А тому прагнуть, аби це виявлялося у конкретних діях і допомозі. Водночас посол України в Німеччині Олексій Макеєв зауважив, що зі свого боку зробить усе необхідне для розвитку партнерства між містами Кельн і Дніпро.

Читайте також: Американське місто Сірак'юс стане побратимом Ірпеня

Раніше Кельн уже передав Дніпру укомплектований реанімобіль, медикаменти, а також кілька автівок і спорядження для рятувальників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-