ДБР передало військовим 2,5 мільйона пачок конфіскованих сигарет

ДБР передало військовим 2,5 мільйона пачок конфіскованих сигарет

Інфографіка
Укрінформ
ДБР передало військовим понад 2,5 млн млн пачок сигарет, вилучених у справах за фактами контрабанди підакцизних товарів та підпільного виробництва тютюнових виробів.

Про це повідомляє пресслужба Держбюро розслідувань, передає Укрінформ.

Як зазначається, протягом 2021–2022 років бюро розслідувало 55 кримінальних проваджень за цим напрямком.

Правоохоронці вилучили і арештували: дві нелегальні промислові лінії з виробництва цигарок, майже 3 мільйони пачок цигарок, 6,5 тисяч коробок з блоками цигарок, понад 600 кг тютюну,190 коробок з одноразовими електронними сигаретами та багато іншого.

Після початку збройної агресії рф рішеннями судів на потреби Збройних сил України передано майже 800 тисяч пачок цигарок. Ще понад 1 млн 775 тисяч пачок було передано Міністерству оборони, повідомляють у бюро.

За фактами незаконного виготовлення сигарет бюро здійснювало досудове розслідування у п'яти кримінальних провадженнях, за результатами яких направлено до суду два обвинувальних акти.

Зокрема, слідчі ДБР задокументували діяльність організованої групи, яка у Львові намагалася організувати продаж незаконно виготовлених тютюнових виробів. У результаті було вилучено понад 167 тисяч пачок незаконно виготовленої продукції. Обвинувачення по цій справі вже направлені до суду.

Читайте також: ЗСУ отримають понад 2 мільйони пачок сигарет, вилучених як речовий доказ

У бюро також нагадали, що працівники відомства виявили у Дніпрі підпільний цех з виробництва контрафактної тютюнової продукції, який діяв під прикриттям правоохоронних та податкових органів регіону. У результаті було вилучено та арештовано дві лінії з виробництва сигарет, 60 тисяч пачок, а також сировину. Виробничі потужності випускали підробки всесвітньо відомих брендів. Тільки одна лінія виготовляла 4 тисячі сигарет за хвилину.

Зазначається, що також ДБР завадило незаконному продажу конфіскованих цигарок, які мали бути передані ЗСУ. Робота у даному напрямку триває, додали у відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-