Зеленська зустрілась з першою леді Німеччини – говорили про закриття неба над Україною

Зеленська зустрілась з першою леді Німеччини – говорили про закриття неба над Україною

Фото
Укрінформ
Дружина Президента України Олена Зеленська під час зустрічі з першою леді ФРН Ельке Бюденбендер порушила тему надання Німеччиною Україні засобів протиповітряної та протиракетної оборони, а також бойової зброї.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіційне інтернет-представництво Президента України.

«Я змушена порушити тему надання Україні зброї. Це не має бути темою протокольного спілкування перших леді. Проте в ситуації України ми змушені використовувати кожен шанс бути почутими. Ідеться про спасіння життів і про права людини. Маємо закрити небо та припинити цей свідомий ракетний терор Росії», – сказала Зеленська.

Читайте також: Втоми від України у світу немає - Олена Зеленська про Франкфуртський книжковий ярмарок

Як повідомлялось, перші леді України та Німеччини провели робочу зустріч у межах візиту Олени Зеленської до Німеччини та презентували спільний проєкт Better time stories. Це неприбуткова ініціатива на підтримку українських дітей, які були змушені покинути свої домівки через війну. Мета проєкту – допомогти найменшим дітям (віком від 3 до 7 років) подолати сум, інтегруватися в середовище нової країни перебування та зберігати звʼязок із родичами, які залишилися вдома, завдяки книжкам.

За інформацією Міністерства внутрішніх справ ФРН, від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну станом на жовтень 2022 року в Німеччині зареєструвалися 1 002 763 біженців з України, переважну більшість яких становлять жінки та діти. Зареєстрованим особам гарантована безкоштовна медична допомога, соціальні виплати, оплата житла та компенсація витрат на його облаштування, навчання тощо.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-