Німеччина допомогла вже мільйону українців – Зеленська

Німеччина допомогла вже мільйону українців – Зеленська

Укрінформ
Німеччина забезпечила вже мільйон українців, які шукають захист.

Як передає Укрінформ, про це дружина Президента Олена Зеленська повідомила у Фейсбуці.

«Німеччина – одна з країн, які найбільше допомагають українцям, що шукають захисту. Вона не просто прихистила, а забезпечила вже мільйон наших жінок, дітей, літніх людей, які шукали мирного неба. Іще навесні тут уперше прийняли наших онкохворих дітей. Будинки дитини надають усю необхідну допомогу», - заявила Зеленська.

Опікується цим, зокрема, перша леді ФРН Ельке Бюденбендер. «А ще вона активна учасниця нашої професійної спільноти – Київського саміту перших леді та джентльменів. Тож нам було що обговорити під час сьогоднішньої зустрічі в Німеччині», - зазначила перша леді.

Зеленська подякувала колезі за підтримку пілотного проєкту з відкриття німецько-української школи в Берліні, адже для учнів і батьків надзвичайно важливо, щоб не втрачався зв’язок із рідною мовою та українською освітньою програмою.

«Утім ми з першими леді дедалі частіше обговорюємо не лише гуманітарні теми. російська агресія змушує порушувати всі протоколи мирних часів. Та й які можуть бути протоколи, коли гинуть люди? Тож як улітку у Вашингтоні перед конгресом США, так і сьогодні з колегою в Німеччині я говорила і про військову підтримку України. Передусім про надання Німеччиною засобів протиракетної та протиповітряної оборони. Бо це не про зброю чи геополітику. Це про спасіння наших мирних людей і їхнє право на життя та безпеку, яке щодня порушує росія своїми бомбардуваннями», - заявила Зеленська.

Перша леді також заявила, що рада бачити, що Німеччина дедалі краще нас розуміє.

Читайте також: Зеленська у Німеччині відвідала книжковий ярмарок і бібліотеку

Як повідомляв Укрінформ, 22 жовтня Німеччина передала Україні нову партію озброєння і пакети зимового одягу та обладнання для військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-