Відновлення пошкоджених росією шкіл: Шкарлет поговорив з представником Єврокомісії

Відновлення пошкоджених росією шкіл: Шкарлет поговорив з представником Єврокомісії

Укрінформ
Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет під час зустрічі з керівником Служби зовнішньополітичних інструментів Європейської комісії Петером Вагнером оговорили питання відновлення шкіл, пошкоджених внаслідок військової агресії рф.

Як передає Укрінформ, про це Шкарлет повідомив у Телеграмі.

За його словами також під час зустрічі вони обговорили навчання дітей в Україні та країнах тимчасового перебування, проєкти із психологічної підтримки всіх учасників освітнього процесу та забезпечення цифровими девайсами.

Шкарлет поінформував Вагнера “про виклики в освіті і науці в умовах воєнного стану, які ми нині долаємо завдяки підтримці наших партнерів, а також про роботу на державному рівні”.

Він нагадав, що президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час щорічного звернення в Європарламенті оголосила про виділення 100 мільйонів євро на відновлення українських шкіл, які було пошкоджено або вщент зруйновано російськими ракетами та бомбами”.

“Нині Європейська комісія розпочала практичні кроки з виділення цих коштів. Частина суми з гуманітарного бюджету ЄС буде виділена вже на початку листопада у формі грантів ЄК міжнародним гуманітарним організаціям, які залучатимуть підрядників з України для швидкого відновлення пошкоджених шкіл”, - зауважив очільник Міносвіти.

За словами Шкарлета, “окрім відбудови закладів освіти, ми формуємо нову візію освіти України і для цього вкрай необхідна як експертна, так і фінансова допомога міжнародних партнерів”.

“Підтримка Європейської комісії, урядів країн Європейського Союзу надзвичайно цінні та важливі для нас у цей складний час повномасштабного російського вторгнення”, - підкреслив міністр.

Читайте також: Шкарлет каже, що понад 60% закладів освіти відповідають безпечним умовам

Шкарлет подякував за співпрацю та системну підтримку освіти і науки України.

Як повідомляв Укрінформ, з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну загарбники пошкодили 2 608 закладів освіти, 313 повністю зруйновані. Половина пошкоджених закладів - це школи.

Фото: Сергій Шкарлет / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-