Командири «Азова» у Туреччині зустрілись зі своїми родинами

Командири «Азова» у Туреччині зустрілись зі своїми родинами

Фото, відео
Укрінформ
Дружина Президента України Олена Зеленська під час візиту до Туреччини зустрілася з визволеними із російського полону командирами полку «Азов».

Про це перша леді повідомила у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Під час візиту до Туреччини змогла зустрітися з нашими хлопцями з «Азова». Тут вони перебувають за умовами обміну, і сьогодні керівнику Офісу Президента України Андрію Єрмаку вдалося організувати їм зустріч із родинами. Емоцій багато. Шлях до цієї миті був довгий і важкий. Нарешті вони змогли обійнятися», – зазначила вона.

Перша леді переказала бійцям вітання та подяку від України, Президента та «всіх людей, за яких вони воюють».

«Важливий день. Головне – що Україна бореться й боротиметься за всіх наших людей. Їх ще багато в російському полоні – чоловіків і жінок, військових і цивільних. І нам потрібен кожен і кожна. Живими», – наголосила Зеленська.

Вона також передала українським захисникам та їхнім родинам благословення Вселенського Патріарха Варфоломія, з яким зустрілася напередодні у Стамбулі.

Читайте також: Командири «Азову» вже скоро побачаться з рідними - Президент

У свою чергу керівник Офісу Президента Андрій Єрмак від імені Президента Володимира Зеленського та від себе особисто висловив подяку і щиру повагу українським військовим за їхню мужність, звитягу та стійкість.Про це повідомила пресслужба ОП.

Як зауважив Єрмак, випробування, через які пройшли захисники Азовсталі, ніхто не зможе зрозуміти повністю, але їхній досвід може бути використаний для полегшення долі інших українських бранців.

«Ми мусимо звільнити всіх, хто залишається в російському полоні та за ґратами, усіх, хто був примусово депортований... Люди – це найцінніше, що є в України. І ми наполегливо боремося за повернення кожного нашого воїна й кожного цивільного», – підкреслив він.

Очільник ОП також наголосив на важливості організації реабілітації визволених військових та їх адаптації до нормального життя.

«Сьогодні головне – забезпечити максимально повне відновлення здоров'я наших захисників. Однаково важливим є здоров’я тіла й духу. Тож ставтеся до своєї реабілітації максимально відповідально, треба виконувати всі рекомендації лікарів», – сказав він.

Водночас Єрмак зауважив, що за час перебування військових у полоні їхнім родинам також довелося пережити надзвичайно складні випробування, і вони впоралися з цим гідно.

«Ваші рідні боролися за ваше визволення з величезним завзяттям. Вони так довго чекали на вас», – сказав очільник ОП, наголосивши, що родини захисників Азовсталі борються за визволення всіх, хто досі залишається в полоні, і ці зусилля є «надзвичайно важливими та викликають величезну повагу».

Командири «Азова» зустрілись у Туреччині зі своїми родинами / Фото: Офіс Президента

Керівник ОП висловив переконання, що завдяки мужності й самовідданості наших воїнів і народу Україна здобуде перемогу і командири зможуть повернутися на Батьківщину та возз'єднатися з родинами. А доти Україна спільно з партнерами дбатиме про безпеку бійців та їхніх рідних.

За словами Єрмака, історія оборони Маріуполя та Азовсталі стала для всього світу свідченням мужності та стійкості українського народу, залишатиметься взірцем незламності для багатьох поколінь українців.

«Маріуполь став нашими Фермопілами. Як і про 300 спартанців, про оборону та трагедію Маріуполя має знати весь світ. Але найважливіше, про що я завжди кажу: герої мають бути живими», – підсумував Єрмак.

Читайте також: Фільм пресофіцера «Азова» отримав премію на Kharkiv MeetDocs

Як повідомлялося, 21 вересня в результаті обміну вдалося повернути з російського полону понад 200 українських захисників, а також десятьох іноземців, які воювали на боці Збройних сил України.

П'ятеро визволених командирів полку «Азов» перебуватимуть до кінця повномасштабної війни в Туреччині під особистими гарантіями безпеки Президента Реджепа Тайїпа Ердогана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-